Miercuri 24 Aprilie

Bill Clinton spitalizat pentru probleme cardiace

Fostul presedinte american a fost internat in cursul noptii , dupa ce a resimtit stari de disconfort repetate la inima, pentru o operatie de introducere a doua stenturi in artera coronara.

 

Stentul este un tub subtire introdus intr-un vas de sange ingustat pentru a permite circulatia sangvina. Bill Clinton, in varsta de 63 de ani , a mai suferit o operatie pe cord (cvadruplu bypass) in 2004.

 

Conform medicului cardiolog Alan Schwartz fostul presedinte se simte bine, s-a ridicat la doua ore dupa operatie  si are mari sanse la o recuperare foarte rapida. "Nu sunt semne de atac de cord sau deteriorare a inimii. Prognoza este excelenta .Va putea probabil parasi maine spitalul, iar luni isi va putea eventual relua activitatea".

De asemenea, medicul a precizat ca incidentul nu a fost cauzat de stilul de viata al pacientului, acesta fiind intr-o conditie fizica foarte buna datorita dietei si exercitiilor practicate regulat . Este vorba de o boala cronica , ce se tine sub control prin modificarea stilului de viata, medicamente si uneori interventii chirurgicale.

 

Tot Schwartz a declarat ca Bill Clinton isi va putea continua viata activa, iar un comunicat de presa al reprezentantilor sai mentioneaza ca acesta se va dedica in continuare fundatiei sale si eforturilor de ajutorare a statului Haiti.

 

Clinton este internat la Columbia Campus, apartinand de New York Presbyterian Hospital, alaturi de el fiind sotia Hilarry si fiica Chelsea.

 

 

 

Comentarii Facebook