Bateria revoluționară care îți încarcă telefonul în 5 secunde


Cea mai mare problemă a smartphone-urilor este durata de viață a bateriei, dar o soluție se pare că a fost găsită la Mobile World Congres din 2013 de la Barcelona.

În ultimii ani, dezvoltatorii de telefoane mobile s-au concentrat asupra detaliilor precum: ecrane tot mai mari și mai clare, camere mai performante, aplicații mai utile și capacitate de stocare mai mare, dar au neglijat un aspect major, și anume capacitatea bateriei.

Pentru ca degeaba ai un telefon care stie sa faca de toate, daca stie sa faca de toate doar cateva ore, apoi trebuie sa-i gasesti repede o priza ca sa nu se stinga, oamenii de stiinta au gasit solutia pentru o baterie noua, superperformanta, care "ar putea sa-ti incarce iPhone-ul in 5 secunde", noteaza ziarul britanic Daily Mail.

Este vorba despre o baterie bazata pe un supercondensator pe grafen care poate sa incarce un telefon si chiar si o masina electrica in numai cateva secunde. Aceasta noua tehnologie ar putea conduce nu numai la telefoane cu durata de viata mai lunga, dar si cu un design mai subtire, scrie Yoda.ro.

Comentarii Facebook