Băsescu amenință Lukoil: Cer Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria

 

Preşedintele Traian Băsescu este ferm și susține că este inadmisibilă poziția celor de la Lukoil. El a spus că va cere Guvernului să preia rafinăria de la Ploiești, dacă mâine Lukoil nu reia producţia.

 

Nu discut abordări dâmboviţene, ci doar presiunea făcută de un lider al companiei împotriva procurorilor şi a Guvernului României. E inadmisibilă! Dacă mâine LUKOIL va stabi să nu reia producţia, cer Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti. În momentul acesta, Guvernul ar trebui să fie pregătit să plătească preţul cu care a vândut-o, să fie pregătit tehnic să o preia în operare”, a declarat Traian Băsescu. 

 

Șeful Lukoil a cerut procurorilor să ridice sechestrul, amenințând că va închide rafinăria. 

 

Dacă, bazat pe presiune, care îmi pare o abordare de tip putinian - aşa ceva face Putin în ţară - comportamentul nostru trebuie să fie pe înţelesul ruşilor şi trebuie să ne comportăm la fel. LUKOIL trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piaţa românească, dacă aceasta este abordarea. Trebuie să hotărască: respectă legile statului român, dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo! Nu poate face acest tip de presiune pe justiţia din România. LUKOIL merge de 5 ani în pierdere. Cele 700 de milioane anual sunt accizele statului român”, a completat Băsescu. 

 

Justiţia noastră, în primul rând, e în faţa unui şantaj, a unei presiuni. Doamne fereşte să se cedeze la ea! Îndrăzneala celor care au dat mesajul 'ne gândim până vineri'... Ia plecaţi, băieţi! Dacă nu respectaţi legile statului, dar să nu credeţi că plecaţi cu rafinăria”, a mai spus șeful statului.

Comentarii Facebook