Basescu a cerut reexaminarea legii care permite plata trusoului pentru nou-nascuti pana la sfarsitul anului

Presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea legii care aproba prelungirea acordarii trusoului pentru nou-nascuti pana la sfarsitul anului.

 

"Actul normativ trimis spre promulgare, prevede aprobarea Ordonantei Guvernului nr.5/2010 referitoare la prelungirea termenului de acordare a contravalorii in lei a trusoului, pana la sfarsitul anului 2010, astfel incat dreptul conferit de lege, sa fie acordat si copiilor nascuti dupa data de 31 decembrie 2009. In conditiile in care ordonanta Guvernului a fost abrogata in mod expres de art. 15 alin.(1) lit. h) din Legea nr.118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicata in Monitorul Oficial nr. 441 din 30 iunie 2010, prezentul act normativ a ramas fara obiect", se arata in cererea de reexaminare.

 

Trusoul era platit de administratiile locale, in baza unor acte normative din anul 2006. Trusoul se acorda tuturor copiilor nascuti vii si era in valoare de 150 de lei. Anual, la nivel national circa 200.000 de copii beneficiau de acest ajutor, platit din fondurile Ministerului Muncii.

 

Presedintele Traian Basescu declara in luna mai ca toate nazbatiile de programe inventate, precum "pampersi pentru copii", au transformat bugetul tarii in buget de asistenta sociala.

Comentarii Facebook