Avionul donat de Țiriac e mai performant decât cele de la SMURD. Vezi ce spune Raed Arafat



Omul de afaceri Ion Țiriac a donat un avion cu reacție pentru SMURD, aeronavă care este mult mai performantă decât cele pe cate IGSU le deținea până acum.

Contactat de MEDIAFAX, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că avionul este unul cu reacţie, foarte performant şi superior celui de care dispune SMURD în prezent.

Aeronava este una de tip Cessna Citation V și are o capacitate de şapte-opt pasageri, plus doi membri ai echipajului, iar viteza maximă este de 796 de kilometri pe oră.

"L-am făcut acum trei-patru ani şi avion sanitar. Un jet care a aparţinut numai la doi proprietari. Primul proprietar a fost autoritatea aeronautică austriacă. Deci, din punct de vedere tehnic, nu ai absolut nimic. Noi l-am luat acum trei-patru ani, a zburat destul de puţin la noi. Dar fiecare control a fost făcut de la A la Z, complet, conform programului de control. Ultimul a venit chiar vineri, că la fiecare 300 de ore de zbor avionul ăsta se duce într-un centru tehnic, unde sunt mecanici certificaţi pe acest tip de avion", a precizat Ion Ţiriac.

Comentarii Facebook