Cum ar fi să faci plăți online cu Facebook-ul? Vezi ce vrea să facă Zuckerberg


Deși este una dintre cele ma iprofitabile afaceri din mediul online, și nu numai, Mark Zuckerberg vrea să extindă rădăcinile Facebook-ului și mai mult. Potrivit AllThingsD, compania dorește să intre și pe piața tranzacțiilor online, urmându-i pe cei de la PayPal, Google sau Amazon.

Surse apriopiate de companie susțin că Facebook va demara în septembrie un proiect-pilor, accesibil unui număr restrâns de utilizatori, care va avea drept partener magazinul online JackThreads. Compania a confirmat existența proiectului, dar nu a oferit alte detalii suplimentare.

Conform informaţiilor existente în prezent, Facebook va permite utilizarea datelor bancare deja setate de utilizatorii care au cumpărat diversele servicii ale companiei pentru plata cumpărăturilor făcute pe site-urile partenere. La fel ca PayPal, acest mod de plata va necesita doar utilizarea datelor de autentificare ale utilizatorului pentru validarea tranzacţiei, eliminând astfel îndelungata procedură standard cerută de procesatorii de date şi făcând cumpărăturile, în special cele făcute de pe telefoanele mobile, mai comode, informează go4it.ro.

PayPal este unul dintre cele mai cunoscute servicii de tranzacții online din lume. Deși are un număr foarte mare de utilizatori, rămâne de văzut dacă Facebook va putea face față concurenței în acest domeniu.

Comentarii Facebook