Marti 28 Septembrie

Aurelia Cristea propune schimbarea Legii Antifumat. Fumatul va fi interzis în maşinile personale

 

Deputatul Aurelia Cristea propune un nou amendament la legea care interzice fumatul în locurile publice. Mai precis, ar putea să fie interzis fumatul în maşinile personale.

 

Aurelia Cristea este cea care a inițiat mult discutata lege care interzice fumatul în locurile publice. În continuare fumatul va fi permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

 

Aurelia Cristea susţine că prevederile suplimentare sunt necesare pentru asigurarea unui drept din Constituţie, conform căruia copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie, potrivit digi24.ro.

 

De asemenea, deputata vrea ca în lege să fie incluse noi prevederi referitoare la ţigara electronică.

 

Practic, mai sunt câteva precizări legate de ţigara electronică şi de interzicerea fumatului chiar şi în maşina proprietate personală, dacă în maşina sunt minori sau femei însărcinate. În lege a fost omisă şi includerea ţigării electronice. Este vorba de interzicere în spaţiile de joacă pentru copii, pentru a evita comportamentul de mimetism”, a declarat Aurelia Cristea, deputat PSD.

Comentarii Facebook