Atentie daca vreti sa zburati spre Scotia! Majoritatea companiilor aeriene au anuntat ca astazi nu asigura zboruri spre/din Scotia!

Mii de pasageri sunt blocati pe aeroporturile din Scotia. British Airways, KLM, Aer Lingus si Easyjet si-au intrerupt zborurile cu plecare din si spre Scotia din cauza norului de cenusa generat de eruptia vulcanului Islandez Grimsvotn.

 

Autoritatea britanica pentru reglementarea traficului aerian, NATS (National Air Traffic Services), a precizat a anunt azi dimineata intr-un buletin ca norul de cenusa va traversa in cursul zilei de marti Scotia, intre orele 06.00-12.00 GMT (09.00-15.00 ora Romaniei).

Traficul a fost perturbat pe aeroporturile din Glasgow si Edinburgh inca de azi-noapte, iar cele din Aberdeen si Inverness incepand de azi-dimineata.

 

Potrivit NATS, aeroporturile din Marea Britanie functionau normal.

Compania low cost Ryanair a fost singura care a protestat fata de decizia autoritatilor irlandeze de a suspenda zborurile catre si dinspre Edinburgh, Glasgow si Aberdeen. "Ryanair se opune ferm acestei decizii si crede ca nu exista motive pentru anularea zborurilor si se va intalni cu autoritatile aeriene irlandeze marti dimineata, pentru ca restrictia sa fie ridicata", se anunta pe site-ul companiei.

 

Comentarii Facebook