Atac dur al lui CTP la adresa lui Mugur Isărescu: Mințea!


Editorialistul Cristian Tudor Popescu a lansat un atac dur la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, din cauza scandalului legat de creditul pe care acesta ar fi uitat că l-a avut la Volksbank.

Jurnalistuil este de părere că Isărescu mințea când a spus că nu își amintește să fi luat vreun credit de la Volksbank, precizând că, pentru el, declarațiile acestuia au fost șocante.

"Am văzut secvența, o spune chiar cu un aer ironic (că nu a avut credit la Volksbank – n.r.), chiar zâmbește. În acea zicere, dl guvernator Isărescu nu este gânditor, nu este meditativ, nu spune Nu, nu-mi amintesc să fi luat un credit. Este persiflant: Nu, nu se pune problema. Ca după aceea să rezulte că mințea. Hai să spunem verbe, nu? Mințea! Este șocant pentru mine, dl Isărescu mi s-a părut un om foarte serios și unul dintre puținii profesioniști adevărați din viața publică de nivel înalt de-a lungul celor 25 de ani în România. A fost un reper. Și este în continuare. Un factor extrem de puternic de stabilitate în societatea românească. Or, atunci când guvernatorul Băncii Naționale spune – nici măcar nu spune, că și asta e o problemă – iese domnul Dan Suciu, purtătorul de ce cuvânt. Ce cuvânt poartă în gură dl Suciu? O declarație nereușită! Adică cum? Declarațiile se reușesc? Păi reușit poate să fie un stand-up comedy, un scheci la televizor, dar cum să fie reușită sau nereușită o declarație a guvernatorului Băncii Naționale, care vorbește acolo fără adjective, cu subiect, cu predicat și cu cifre! Cum să fie nereușită?!", afirmă Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Comentarii Facebook