Marti 7 Iulie

Apple a recunoscut oficial că reduce intenționat performanțele modelelor mai vechi de iPhone


Conducerea companiei Apple a recunoscut recent că reduce, în mod intenționat, performanțele modelelor mai vechi de iPhone, prin intermediul software-ului.

Aceasta practica a fost lansata in urma cu un an, iar explicatia este surprinzatoare, insa nu-i va linisti pe fani. Apple spune ca incetinind functionarea procesorului unui smartphone mai vechi, ii protejeaza practic bateria de suprasolicitate, astfel incat aparatul sa nu se inchida brusc, scrie Business Insider, citat de yoda.ro.

Mai exact, compania admite ca utilizatorii de iPhone ar trebui sa-si cumpere cat mai des un model mai nou.

Zvonurile privind interventia Apple asupra modelelor mai vechi de iPhone a aparut dupa ce GeekBench a publicat un infografic in care arata ca vechile telefoane nu mai functioneaza la fel de bine ca in momentul lansarii.

Conform studiului, pe modelele iPhone 6, 6S si iPhone 7, care rulau versiuni mai noi decat iOS 10.2.1, performanta procesorului parea incetinita in anumite momente din cauza unei limitari de software.

Faptul ca procedura a fost recunoscuta oficial abia acum, iar timp de an compania a redus in mod secret performantele telefoanelor, va afecta serios increderea utilizatorilor.

Potrivit Phone Arena, deja s-a deschis un proces impotriva Apple. Doua persoane din Los Angeles, Dakota Speas si Stefan Bogdanovich, au dat azi in judecata compania din Cupertino, considerand ca, prin incetinirea performantei telefoanelor, Apple a incalcat prevederile din contractul cu utilizatorii de iPhone.

Comentarii Facebook