Miercuri 24 Aprilie

Alimentul temut care îți vindecă migrenele


Ultimele cercetări ale oamenilor de știință în vederea tratării migrenelor au o strânsă legătură cu studierea ardeilor iuți.

Mai exact, cercetătorii au descoperit că există o asemănare foarte mare între ceea ce se petrece în creier în timpul migrenelor şi modul în care reacţionează pielea atunci când este frecată cu ardei iute. Ca urmare a acestei constatări, oamenii de ştiinţă studiază modul în care reacţionează pielea în contact cu ardeii iuţi pentru a avea noi indicii legate de crearea unui nou medicament care să stopeze migrenele.

În urma cercetărilor, oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când uleiul de ardei atinge pielea, capsaicina din piper determină corpul să elibereze peptide asociate cu gena calcitoninei (CGRP), lucru care duce la o creştere a fluxului sanguin în zona afectată.

Acum, companiile specializate în biotehnologie urmăresc o substanţă chimică eliberată în timpul migrenelor şi care transportă semnalele „durerii” de la un nerv la altul. Prin împiedicarea unui receptor al unui nerv să primească mesajul, aceste companii speră să dezvolte medicamente care previn atacurile debilitante.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook