Alexis Tsipras a demisionat. Grecia organizează alegeri anticipate în septembrie

 

Grecia va organiza alegeri anticipate în luna septembrie, după ce premierul Alexis Tsipras a demisionat, joi seară, spunând că este mândru de felul în care a negociat cu creditorii şi de felul în care şi-a salvat ţara.

 

”Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie și-a atins limitele. Acum, poporul trebuie să se pronunțe. Voi, prin votul vostru, veți decide dacă v-am reprezentat curajos în fața creditorilor, dacă acest acord (cu creditorii) este de ajuns”, a spus Tsipras într-un mesaj televizat.

 

”Suntem obligați să respectăm acordul, dar ne vom lupta să atenuăm consecințele adverse”, a adăugat el.

 

"Voi încerca să obțin votul poporului grec pentru a conduce țara și pentru a continua programul nostru de guvernare", a mai declarat Tsipras, precizând că are "obligația morală" de a pune ceea ce a făcut la judecata poporului.

 

El și-a înaintat demisia președintelui grec și a cerut ca alegerile anticipate să fie organizate cât mai repede posibil.

 

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a demisionat pentru a permite organizarea de alegeri parlamentare anticipate în luna septembrie.

 

Potrivit postului public de televiziune din Grecia (ERT), alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe 13 sau pe 20 septembrie, înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate pe care Alexis Tsipras le-a convenit cu Grupul Bruxelles (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Mecanismul European de Stabilitate şi Fondul Monetar Internaţional).

 

Guvernul Alexis Tsipras nu mai are susţinere din partea partidului Syriza, scindat în privinţa aplicării măsurilor de austeritate.

Comentarii Facebook