Alexandru Arșinel atac la protestatari: ”Nu ştiu pentru ce se adună. Situația nu e rea în România”

 

Alexandru Arșinel a spus că nu se va duce la proteste pentru că nu îl reprezintă.

 

Sunt puţin derutat. Mi se pare o perioadă puţin prea violentă în toate felurile, şi în vorbire, şi în gestică. Pot să judec într-un fel sau altul acest fenomen mai ales prin prisma vârstei mele. Eu am trecut prin multe perioade extrem de dificile în România, dar erau motivate de un război cumplit, de o mizerie şi o foamete cumplite. Oamenii, vrând-nevrând, se manifestau din cauza situaţiei care era.

 

D-aia sunt surprins că la atâţia ani de la Revoluţie nu reuşim să ne găsim un oarecare echilibru, având în vedere că situaţia nu e rea pe mapamond şi nici în România. Adică, avem posibilitatea, cu spiritul nostru creativ... Avem acest exod extraordinar de oameni şi aceste nemulţumiri care ne scot în stradă cu sau fără voia noastră”, a declarat Alexandru Arşinel, pentru DCNews.ro.

 

Sunt surprins şi foarte greu găsesc justificări. Dacă mă întrebaţi de ce e aglomeraţie în Bucureşti... Tot românul şi-a dorit o casă, un apartament şi o maşină. De ce n-avem străzi? N-avem pentru că nu le-am făcut. De ce nu le facem? Că aşa a fost construit Bucureştiul. Nu găsim neapărat motivaţie că e X, Y, primarul sau şeful de sector. Asta e situaţia. Dar că nu ne adunăm ca să cerem străzi, să găsim o soluţie, să scoatem Capitala în afara Bucureştiului, nu ştiu, ceva.

 

Nu mă dumiresc, sunt lucruri la care nu am soluţii şi nici răspunsuri. Oamenii se adună şi nici nu ştiu pentru ce se adună, adică nu vin cu o temă precisă: domne, vrem ca Centura Bucureştiului să fie făcută în doi ani şi nu plecăm până nu ne faceţi Centura. Se adună şi uneori mai apar şi unii care aruncă cu pietre, sparg capul, mai apare şi poliţia care trebuie într-un fel sau altul să se apere, uneori se apără cu mai multă îndârjire. Nu găseşti un răspuns la ce s-a vrut de fapt, la ce se vrea de fapt. Şi d-aia nici nu particip la aşa ceva”, a mai spus Arşinel.

Comentarii Facebook