Fondatorii Instagram pleacă din companie

Cofondatorii platformei de social media Instagram, Kevin Systrom (CEO al aplicaţiei) şi Mike Krieger, au anunţat că vor părăsi compania, singura explicaţie dată de aceștia fiind că vor căuta să-şi ”exploreze curiozitatea şi creativitatea”.

Instagram a fost cumpărată de Facebook în 2012 pentru un miliard de dolari, iar acum a ajuns la peste un miliard de utilizatori.

Această plecare se produce pe fondul unor tensiuni între cofondatorii aplicaţiei şi conducerea Facebook, speculează presa americană.

Popularitatea Instagram a crescut într-o perioadă de stagnare a Facebook. Pentru a contracara acest efect, Facebook a creat mai multe aplicaţii similare cu cele folosite de Instagram, această decizie provocând tensiuni între cele două brandur, potrivit Mediafax.

Kevin Systrom şi Mike Krieger au lansat Instagram în 2010, continuând să conducă compania şi după achiziţionarea acesteia de către Facebook.

Suntem gata pentru un nou început”, a declarat Kevin Systrom.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg a spus într-o declaraţie de presă că Instagram a reflectat ”talentul creator” al fondatorilor acesteia. „Am învăţat foarte multe de la ei în aceşti şase ani. Aştept cu interes să văd ce vor construi în continuare”, a spus Zuckerberg.

Kevin Systrom şi Mike Krieger s-au întâlnit la Universitatea din Stanford. Ulterior, cei doi au lansat Instagram în 2010 exclusiv pentru Iphone, iar în 2012 compania a fost cumpărată de Facebook.

Comentarii Facebook