Joi 17 Iunie

ALEGERI SUA. Fenomenul ”simpatiilor ascunse” i-ar putea aduce victoria lui Trump

 

Un fenomen descris de specialiști ”simpatiile ascunse” i-ar putea aduce victoria lui Trump, comentează CNBC.com.

 

Aproape toate sondajele de opinie efectuate înaintea scrutinului prezidenţial din SUA au arătat un avans al candidatei democrate Hillary Clinton.

 

Din fericire pentru procesul democratic, nu sondajele decid cine câştigă alegerile. Dar un lucru este clar: în cazul în care Trump va câştiga scrutinul, el va fi fost votat de susţinătorii săi secreţi. Ce înseamnă acest lucru? Teoria îşi are originea în rata mică de popularitate a lui Trump. Este antipatizat de mulţi oameni, astfel că cei care îl plac se simt stânjeniţi să recunoască public că votează cu el. Acest lucru include ascunderea adevărului în sondajele de opinie”, explică CNBC.

 

Fenomenul ”simpatiilor ascunse” ar fi putut genera erori în sondajele de opinie și i-ar putea aduce victoria lui Donald Trump.

 

Ultimele sondaje de opinie arată publicate de Fox News şi ABC/Washington Post arată că Hillary Clinton ar avea un avans de 4% în faţa lui Donald Trump în preferinţele de vot, dar media din ultimele şapte zile efectuată de Institutul Real Clear Politics îi oferă un avantaj de doar 2%.

Comentarii Facebook