Alegeri Moldova: Liberalul Dorin Chirtoaca a castigat in fata comunistului Igor Dodon


Comisia Electorala Centrala a anuntat ca Dorin Chirtoaca, candidatul liberal la functia de primar, a obtinut 50,6%din voturi, iar comunistul Igor Dodon a fost votat de 49,4% dintre alegatori.

Comisia Electorala Centrala a informat ca voturile exprimate in municipiul Chisinau la al doilea tur de scrutin au fost numarate integral. Candidatul care a castigat este liberalul Dorin Chirtoaca, cu 50,6%, iar candidatul comunist, Igor Dodon, a fost votat de 49,4% din alegatori.

Prezenta la vot a fost de 59,6%, cu 3% mai mult decat la scrutinul din 5 iunie.

Potrivit NewsIn, in turul II al alegerilor locale generale din municipiul Chisinau prezenta la vot a fost de 59,6%, cu 3% mai mult decat la scrutinul din 5 iunie, anunţa Publika.md. in sectorul Botanica - 59,2%; Buiucani - 60,7%; Ciocana - 57,5%; Centru - 58,3%; Rascani - 59,7% si in suburbii prezenta la vot a fost de 60,7%.

Dupa aflarea rezultatelor anuntate de Comisia Electorala Centrala, candidatul liberal Dorin Chirtoaca a declarat ca le multumeste celor care l-au votat. "Voi fi primarul tuturor, indiferent de optiunea politica. S-a demonstart inca o data ca fiecare vot conteaza. Exista puterea fiecaruia dintre noi. Ma bucur ca locuitorii municipului Chisinau au raspuns apelului nostru de mobilizare la alegeri", a declarat Dorin Chirtoaca.

"I-as recomanda lui Dodon sa nu se isterizeze, sa se calmeze si sa se apuce de lucru. Speram ca PCRM si candidatul acestui partid vor tine cont de vointa locuitorilor muncipiului Chisinau si incepand cu ziua de azi sa intram in normalitate, fara circ, fara show-uri si fara manipularea opiniei publice", i-a transmis Chirtoaca contracandidatului sau comunist.

Comentarii Facebook