Al-Qaida anunță noi atentate! Au amenințat SUA, Franța și Marea Britanie



Un lider al Al-Qaida din Peninsula Arabia a revendicat atacul asupra jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, explicând că este un act de răzbunare după ofensarea Profetului Mahomed şi ameninţând SUA, Franţa şi Marea Britanie cu noi atacuri din cauza "actelor de blasfemie".

Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP), filiala yemenită a reţelei teroriste Al-Qaida, afirmă că a transmis mesajul de revendicare abia acum pentru a nu periclita acţiunile autorilor atacului terorist, scrie Mediafax.

"Unii dintre fiii Franţei au fost lipsiţi de respect faţă de Profetul Mahomed, astfel că un grup de soldaţi credincioşi ai jihadului au mers la ei şi le-au arătat ce înseamnă respectul şi care sunt limitele libertăţii de exprimare. Soldaţii care îl iubesc pe Allah şi pe profeţi au venit la voi, nu s-au temut de moarte, au iubit martiriul pentru cauza lui Allah", afirmă Harith bin Ghazi Al-Nadhari, un lider al organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia responsabil de aplicarea Sharia (legea islamică).

"Lumea se întreabă care este legătura dintre fraţii care au comis operaţiunea contra redacţiei Charlie Hebdo şi Al-Qaida. (...) Operaţiunea a fost coordonată de conducerea AQAP, iar ţinta a fost aleagă cu grijă, pentru a răzbuna ofensele aduse onoarei Profetului Mahomed. Ţinta a fost aleasă în Franţa din cauza rolului evident al acestei ţări în războiul împotriva islamului în naţiuni oprimate", adaugă liderul terorist, citat de Institutul SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

"Operaţiunea este rezultatul ameninţărilor şeicului Osama ben Laden (fostul lider al reţelei Al-Qaida - n.red). El a avertizat Occidentul asupra consecinţelor persistenţei în blasfemii împotriva valorilor sfinte musulmane. Am întârziat cu mesajul de revendicare din raţiuni care ţineau de siguranţa autorilor operaţiunii", explică Al-Nadhari.

Liderul terorist a amenințat și Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, prcizând că vor avea parte de riposte, la fel ca în Franța.

"Operaţiunea comportă avertismente importante adresate ţărilor occidentale. Ofensele aduse valorilor sacre musulmane şi protejarea celor care comit blasfemii vor avea un preţ mare, iar pedepsele vor fi severe. Crimele ţărilor occidentale, în principal ale Americii, Marii Britanii şi Franţei vor fi urmate de riposte pe teritoriile acestor ţări", ameninţă acesta.

"O, popor francez: este mai bine pentru voi să încetaţi agresiunile contra ţărilor musulmane, pentru că în acest mod poate veţi trăi în siguranţă. Însă, dacă veţi continua războaiele contra lui Allah şi a Profetului Mahomed, nu veţi fi siguranţă", încheie Al-Nadhari.

 

FOTO: SITE

Comentarii Facebook