Adrian Sârbu a demisionat de la șefia trustului care deține Pro TV

 

Adrian Sârbu a demisionat din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei care deține trustul PRO, anunță Central European Media Enterprises Ltd. (CME). 

 

Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arată în comunicat.

 

Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, i-a mulțumit lui Sârbu pentru activitatea sa.

 

În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor”, afirmă Ronald Lauder.

 

Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită”, afirmă și Adrian Sârbu, citat în comunicat.

 

El va mai lucra în companie până în 1 ianuarie 2014. Trustul va fi condus temporar de Duco Sickinghe, membru al boardului.

 

Adrian Sârbu este cel care a lansat PRO TV, în decembrie 1995. El deține Mediafax Group și este unul dintre cei mai importanți acționari individuali în CME, după fuziunea dintre CME şi Media Pro, în 2009.

 

Salariul lui Adrian Sârbu era de 1,8 milioane de dolari și prevedea bonusuri care ar fi putut ajunge la 100% din salariu. El mai avea contract până în 2016, iar în cazul în care ar fi fost dat afară ar fi primit despăgubiri cuprinse între 3,6 și 5,3 milioane de euro.

 

Prin demisie, Adrian Sârbu nu va mai încasa nimic. 

 

CME a înregistrat pierderi mari în prima jumătate a anului 2013, veniturile fiind de 317,3 milioane de dolari, cu 61 de milioane mai mici față de aceeași perioadă din 2012.

Comentarii Facebook