Adolescentă UCISĂ de energizante. Părinții dau în judecată compania producătoare


Familia unei adolescente de 14 ani a dat în judecată compania de energizante Monster Energy după ce fiica lor a murit din cauza unei supradoze de cafeină.

Potrivit avocaților familiei, fetița a băut două doze de energizant cu 24 de ore înainte de a muri, dorezele respective, de 70 centilitri, conţinând echivalentul cafeinei din şapte canete de Coca-Cola de aceeaşi mărime. Autopsia a indentificat cauza morții ca fiind "o aritmie cardiacă cauzată de o intoxicaţie cu cafeină".

Familia cere Curţii Supreme din California "toate despăgubirile prevăzute de către lege", pledând ca fabricantul băuturii Monster Energy să fie învinovăţit că nu informează asupra riscurilor reprezentate de produsele sale, scrie Mediafax.

Legea americană a limitat doza de cafeină la 71,5 miligrame la un volum de 35 de centilitri, dar unele băuturi energizante, printre care și Monster, nu sunt limitate de această lege, fiind considerate suplimente alimentare.

"Aceste băuturi sunt capcane mortale pentru tineri, pentru băieţi şi fete aflaţi în plină dezvoltare ca fiica mea Anaïs", a denunţat vineri mama acesteia, Wendy Crossland, citată într-un comunicat difuzat prin intermediul avocaţilor familiei. "Vreau ca Monster Energy să informeze că produsul său poate omorî", a subliniat ea.

Compania de băuturi energizante a negat că aceasta ar fi cauza decesului spunând că incidentul este fără precedent."Monster nu crede că unul dintre produsele sale să fie responsabil în vreun fel de moartea domnişoarei Fournier", se arată în comunicat.





Sursa: Mediafax

Comentarii Facebook