Accident în Ungaria: Trei români au murit, iar alții sunt răniți - VIDEO

 

Trei români au murit, iar alții au fost răniți într-un accident de circulație produs în Ungaria, la 25 de kilometri de Budapesta. 

 

Este vorba despre un microbuz care transporta persoane care se întorceau de la muncă din Italia și urma să ajungă la Galați. Administratorul firmei transportatoare a declarat că: ”Am avut un ghinion crunt pentru că tirul respectiv ne-a găsit tocmai pe noi în faţa sa. Astăzi, şoferul nostru rula pe banda 1, în coloană, cu avariile pornite, chiar a oprit maşina, era un ambuteiaj, şoferul a auzit în câteva secunde o lovitură puternică şi impactul care a urmat. 

 

E un microbuz cu 20 plus 1 locuri. Şoferii aveau toate atestatele, permis de cel puţin 10 ani fiecare. Repet, vina nu este a şoferilor români. Tirul a spulberat mai multe maşini, nu doar microbuzul nostru”, conform B1 TV. 

 

Premierul Victor Ponta a anunţat că un avion militar va pleca spre Budapesta pentru a fi aduși în țară, dacă acest lucru este posibil. Echipa de medici va fi condusă de Raed Arafat. 

 

Plecarea are loc astăzi, deja se pregăteşte avionul. Suntem ca şi de obicei în legătură cu toate ministerele. Vom fi 4 doctori, 7 asistente de la SMURD Bucureşti şi colegi de-ai noştri. Vom evalua situaţia. Sunt 18 persoane rănite, o parte din ele în STARE GRAVĂ. Nu avem date exacte, de aceea facem deplasarea, pentru a a evalua situaţia vedea cine poate fi transportat şi cine nu”, a spus Arafat.

 

Microbuzul românesc implicat în accident circula de la Galați la Milano, avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români. Trei 3 persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie.

 

Până acum se știe că accidentul a fost provocat de un TIR cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză. Nouă mașini au fost spulberate.


Comentarii Facebook