Marti 7 Februarie

Accident Germanwings! Procurorul spune că avionul a fost prăbușit INTENŢIONAT

 

Procurorul care anchetează cazul avionului Germanwings prăbușit în Franța a precizat că totul a fost intenționat. 

 

Copilotul avionului Germanwings, de 28 de ani, se numea Andreas Lubitz, ”este de origine germană şi nu figura în dosare ca terorist”, a afirmat joi procurorul din Marsilia Brice Robin, într-o conferinţă de presă.

 

Acesta a spus că pilotul a ieșit din cabină pentru a merge, cel mai probabil, la baie, dar nu a mai fost lăsat să reintre în cabină. 

 

În acest stadiu, nimic nu permite să spunem că este vorba despre un atentat terorist”, a mai declarat procurorul, dar nici despre o sinucidere, pentru că dacă ”te sinucizi o faci singur”.

 

În primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. Nimic anormal. Comandantul de bord pregătea informarea pentru aterizarea la Dusseldorf, iar răspunsurile pilotului par laconice. Comandantul de bord îi cere copilotului să preia comanda şi se aude zgomotul unui scaun şi uşa care se închide. Probabil a mers să-şi satisfacă o necesitate naturală. Copilotul manipulează atunci sistemul de monitorizare a zborului pentru a începe coborârea în timp ce era singur la comandă. Acţionarea acestui dispozitiv pentru selectarea altitudinii nu poate fi decât voluntară. Se aud apoi câteva apeluri ale comandantului care cere accesul în cabină. Dar nici un răspuns din partea copilotului. Se aude un zgomot de respiraţie până la impactul final, deci el era în viaţă”, a adăugat Brice Robin.

 

Copilotul, printr-o abţinere voluntară, a refuzat să deschidă uşa cabinei de pilotaj comandantului de bord şi a acţionat butonul de reducere a altitudinii pentru un motiv necunoscut, dar care poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion”, a apreciat procurorul din Marsilia, conform româniatv.net.

 

În urma prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings au murit 150 de persoane, 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Comentarii Facebook