A plans Traian Basescu in momentul in care a fost huiduit la Iasi de Ziua Unirii? - VEZI FOTO

 

Traian Basescu a lacrimat in momentul in care a fost huiduit la Iasi, in timpul manifestarilor dedicate Zilei Unirii. Seful statului si-a dus mana la ochi si i-a sters, imediat dupa discursul presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad.

 

Seful statului a fost huiduit inca de cand si-a facut aparitia in piata. La un moment dat, Traian Basescu a fost filmat in timp si-a dus mainile la ochi ca si cand si-ar fi sters lacrimile.

 

Presedintelui i-au dat lacrimile la finalul discursului sustinut de Constantin Simirad care i-a transmis primarului Gheorghe Nichita sa ii fie rusine pentru modul de organizare. "Nu iesenii au organizat acest miting. Noi am fi organizat un miting asa cum ne este datina, de la mosi stramosi. Din pacate, tot cei de la Bucuresti au venit ca sa ne strice aceasta sarbatoare si sa organizeze aceasta anit-manifestare", a afirmat Simirad.

 

In timpul discursului sustinut in fata multimii, Traian Basescu nu a mai dat semn de vreo emotie. "Cred ca o sarbatoare trebuie respectata si trebuie sa fie un pilon fata de care ne gandim la viitor. Nimeni nu are secretele viitorului, dar privind in istorie, trebuie sa observam ca marile momente ale istoriei noastre sunt legate de unitate, de responsabilitate fata de inaintasii nostri. Daca privin la Unirea din 1859 este evident ca ea a marcat un moment fundamental al romanilor. Unirea nu ar fi fost valorificata daca pe urma nu ar fi fost Razboiul de Independenta la 1877 si in sfarsit Marea Unirea de la 1918. Sigur, Marea Unire nu s-a realizat in birouri sau intr-u oras, ci prin sacrificii care a pus tara mai presus de orice. Daca istoria ne-a harazit aceste momente fundamentale, sunt episoade la fel de fundamentale pe care trebuie sa le trecem cu bine. Ultimii ani reprezinta o perioada in care toti ar fi trebuit sa intelegem ca modernizarea statului nu este o lozinca, ci o necesitate. Avem nevoie sa continuam reforma in sanatate, sa implementam reforma in educatie, sa facem reforma justitiei, sa ne modernizam pe noi. in inima Moldovei, dati-mi voie sa va spun "La multi ani!" si putere sa va faceti tara asa cum o vreti", a afirmat Traian Basescu in fata multimii.

 

Vezi AICI imagini de la eveniment!

Comentarii Facebook