A murit MOȘION GHEORGHE, cel mai vârstnic maratonist din România. La 82 de ani nu l-a răpus boala

 

Moșion Gheorghe, 82 de ani, cel mai vârstnic maratonist din România s-a stins din viață în mod tragic. 

 

Moșion a fost accidentat de un motociclist maghiar în 24 mai 2015, pe centura Aradului. El a fost în comă și s-a stins, nemaiputând fi salvat.

 

Un prieten apropiat a făcut anunțul pe facebook. ”A plecat dintre noi unul din cei mai frumosi oameni ce mi-a fost dat sa-i cunosc…

 

MOȘION GHEORGHE A PLECAT! În ziua de 24.05.2015,un motociclist maghiar l-a acidentat pe drumul de centură al Aradului.Din 24.05.2015 până în 12.06.2015 a fost în comă,în aceeași zi a decedat. Azi 22.06.2015,frații lui din TULCEA au venit la ARAD și urmează a fi transportat la TULCEA unde va fi înmormântat alături de cei din familia lui”, scrie Cornel Ionuț Brădean.

 

Nu avem nevoie de idoli, dar avem nevoie de exemple.

 

Moșion Gheorghe a fost unul din cei mai minunați oameni ce i-am cunoscut, un om ce îți amplifica motivația de 100 de ori, te făcea sa îți dorești să trăiești.

 

S-a apucat de alergare la 56 de ani, o vârstă la care majoritatea dintre noi devenim sedentari, a fost bolnav și a simțit el ca alergarea îl va ajuta să se vindece și așa a și fost. Alergarea i-a schimbat viața și el prin exemplul lui a schimbat viața multora, a mea cu siguranță.

 

A fost un om inteligent și deschis cum rar îți este dat să întâlnești, de un optimism incurabil. Încă mai avea multe maratoane de alergat, păcat, mare păcat…

 

Mă bucur că l-am cunoscut, mă bucur că am alergat alături de această legendă ce va rămâne vie în sufletele noastre pentru totdeauna…

 

Moșion Gheorghe își continuă maratonul pe alte meleaguri. Odihnească-se în pace…”, a mai scris apropiatul fostului maratonist.

 

Moșion Gheorghe a participat la toate edițiile de la Maratonul Clujului, fiind una dintre vedetele concursului. 

 

El spunea că obișnuia să facă trei antrenamente pe zi, dar numai pe câmp. ”Nu măsor kilometri, ci numai timpul. Alerg 4 -5 ore. Alimentaţia mea este sănătoasă. La 52 de ani am început să alerg ca să slăbesc, aveam atunci 73 de kilograme, iar acum 52”, a mai spus Moşion. 

 

Sportivul a spus că alergatul l-a scăpat și de problemele la plămâni, pentru care a stat chiar și în spital. El le recomanda tuturor să îi urmeze exemplul. ”Mă simt acum ca la 50 de ani. Sunt în formă și am ajuns la opt decenii și un pui”, a încheiat Moșion, pe un ton glumeț, la finalul maratonului de la Cluj, din 2014.

Comentarii Facebook