8City, super-orașul turistic de 288 MILIARDE de dolari FOTO


Oficialii din Coreea de Sud au anunțat cel mai mare proiect turistic din istoria omenirii, 8City, un super-oraș turistic, de 3 ori mai mare decât Macau, care este menit să atragă turiștii chinezi.

Presa din Coreea de Sud declară că scara proiectului este una astronomică, iar unele voci pun la îndoială fezabilitatea economică a acestui ambiţios oraş turistic. Cu toate acestea, proiectanţii 8City au idei grandioase.


Oraşul turistic urmează să fie construit pe insulele Yongyu-Muui, lângă aeroportul internaţional Incheon, din oraşul sud-coreean ce poartă acelaşi nume.

Printre altele, în 8City vor exista hoteluri de lux, locuinţe, cazinouri, mall-uri, parcuri de distracţie tematice şi acvatice, un circuit de Formula 1, o sală de concerte cu 50.000 de locuri, un „oraş medical” şi un mini-oraş care va promova industria de entertainment din Coreea de Sud.

Scopul proiectului este conceperea unui oraş din care potenţialii vizitatori să nu mai dorească să plece. Întregul proiect este conceput pentru a se adresa numărului tot mai mare de turişti chinezi, o piaţă aflată într-o continuă creştere.

De aceea, oraşul va avea cifra „8” atât în numele său cât şi în structurile ce urmează a fi construite, deoarece acest număr simbolizează norocul în cultura chineză.

Conform oficialilor locali din Incheon, costul proiectului este estimat la 317 trilioane de woni, adică 288 de miliarde de dolari, urmând ca o parte din costuri să fie suportate de investitori locali şi străini. Suma este mai mare decât PIB-ul statului Singapore.


Citește mai multe pe Descopera.ro

Comentarii Facebook