8 metode eficiente de a cheltui mai puţini bani la cumpărături


Nu întotdeauna mersul la supermaket este util. De cele mai multe ori te înşeli crezând că o să economiseşti bani.

Mersul la supermarket te ajută se aconomiseşti timp, preţurile sunt de cele mai multe ori mai mici decât media, însă asta nu te poate opri din a cheltui mai mulţi bani decât ar fi nevoie, mai ales când ofertele şi reducerile îţi fac cu ochiul.

Dacă vrei să-ţi reduci cheltuielile şi să nu pierzi timp plimbându-te de la un magazin la altul, iată ce ar trebui să faci, potrivit eva.ro.

Mănâncă înainte să pleci la cumpărături

Cea mai importantă regulă atunci când faci cumpărături de alimente este să fii satulă. Când mergi la supermarket înfometată, riscul de a cheltui bani în exces pe mâncare este mult mai mare. Chiar dacă îl conştientizezi, poţi cădea în această capcană.

Fă-ţi corect lista de cumpărături

Lista de cumpăraturi se face după ce ai verificat cămara, frigiderul şi dulapurile. Dacă ai alimente expirate, fă-ţi o notiţă care îţi aminteşte să le cumperi într-un ambalaj mai mic data viitoare. Acestea pot fi mai scumpe, dar cheltuielile pe cantităţi mari, care nu sunt folosite complet, sunt uneori o risipă şi mai mare.

Începi cu cele mai scumpe cumpărături

Când ai la îndemână lista şi ţi-ai propus o sumă în care să te încadrezi, pune mai întâi în coş cele mai scumpe produse, apoi calculează câţi bani mai ai la dispoziţie. Excepăţia evidentă inculde produsele îngheţate sau care sunt foarte perisabile când sunt scoase de la temperatura optimă de păstrare.

Profită de reduceri în mod raţional

Reducerile de preţuri sunt uneori foarte atrăgătoare în supermarket, dar acasă te întrebi ce a fost în capul tău. Verifică termenul de expirare, pentru a nu cheltui prea mult pe un produs pe care nu ai timp să-l consumi complet. Baxurile foarte mari sunt o idee bună pentru produsele necesare constant, de la sare până la detergenţi şi alte produse de curăţat. Nu sunt însă recomandate pentru gumă de mestecat sau alte lucruri de care te vei sătura cu siguranţă înainte să le consumi complet.

Mergi mai rar la supermarket

Micşorează numărul de ocazii în care poţi să cheltui bani aiurea şi mergi mai rar la supermarket. Cu o listă bine făcută, poţi face cumpărături şi o singură dată la două săptămâni. Astfel economiseşti timp şi banii cheltuiţi pe transport la o vizită săptămânală.

Verifică ambalajul cu atenţie

Când produsul dorit este disponibil în mai multe greutăţi, verifică şi compară raportul dintre preţ şi greutate. Uneori un pachet mare poate fi mai ieftin decât două mai mici care conţin fiecare jumătate din cantitate, alteori situaţia este inversă.

Cumpără legumele şi fructele în sezon

De primăvara până toamna, te poţi bucura din plin de legume şi fructe chiar atunci când sunt în sezon. În afara sezonului le poţi găsi uneori mai ieftin, dar calitatea lor este mai îndoielnică dacă au fost importate şi păstrate timp îndelungat în depozite sau tratate în diferite moduri pentru a nu se deteriora.

Evită raioanele care nu au legătură cu lista

Pericolul cel mai mare pentru portofelul tău atunci când optezi pentru un hipermarket este plimbarea relaxată prin întregul magazin. Dacă ţi-ai propus să cumperi doar mâncare şi produse de curăţat, evită zonele cu haine, cărţi sau alte produse care te-ar putea atrage.

Comentarii Facebook