8 lucruri pe care să nu le spui niciodată unui bărbat



În viața de cuplu pot apărea anumite momente dificile, în care partenerii ajung sa nu mai comunice cum trebuie, iar această lipsă de comunicare poate duce la certuri sau despărțiri.

Iată 8 lucruri care nu trebuie spuse unui bărbat:

1. Esti baiatul mamei!

Cei mai multi dintre barbati raman, de-a lungul vietii, „baietul mamei”; este un fapt cunoscut, insa nu trebuie sa subliniezi ca vezi si stii asta. Si oricum nu e nimic negativ in acest statut: in fond, mama e cea care i-a dat viata, cea care l-a hranit, educat si crescut, ca tu sa-l iubesti azi asa cum e. Ca atare, nu-ti imagina ca propriul fiu isi poate ignora complet mama sau o poate trata ca un animalut de companie. Majoritatea baietilor tine enorm de mult la mame, asa cum si tu iti iubesti parintii, de fapt. Insa nu le place sa le spui ca se tin de fusta mamei si la varste adulte; asa ca incearca sa nu cazi intr-una dintre cele mai mari greseli pe care le poate face o femeie intr-o relatie.

2. Incepi sa chelesti

Barbatii incep sa cheleasca la un moment dat: unii mai devreme, altii mai tarziu. Dar ia gandeste-te, tu cum te-ai simti daca ti s-ar spune: hei, graso, mai uita-te in oglinda si ia masuri neaparat, ca ti-au aparut noi colacei in jurul burtii! De altfel, esti cam cat Canada de mare! Cei mai multi barbati sunt mai sensibili decat vor sa arate atunci cand vine vorba despre parul lor. Ii lovesti acolo unde ii doare daca faci asemenea observatii despre podoaba lor capilara.

3. Trebuie sa avem o discutie

Aceste cuvinte le provoaca agitatie mare, fiindca e clar ca sunt probleme care plutesc in atmosfera. Si daca el e sigur ca n-ar avea, teoretic, de ce sa-si faca griji, tot devine agitat si preocupat, mai ales ca nu stie ce-l asteapta si despre ce e vorba cu adevarat. Pentru ei aceste cuvinte inseamna drama, complicatii si poate chiar lacrimi, chestiuni cu care nu sunt obisnuiti si carora nu prea stiu cum sa le faca fata.

4. Prietenii lui

Vorbim despre un capitol pe care in general femeile nu-l prea agreaza in jurul partenerilor lor. De obicei femeia ii asociaza amicii cu betiile si cu alte situatii tipic masculine in care ea nu are ce cauta. Acest lucru reprezinta motiv de frustrare fiindca ea se poate simti data la o parte. Totusi, nu-i reprosa niciodata relatia cu prietenii, fiindca pentru el sunt importanti si astfel il vei face sa se indeparteze de tine si sa se apropie mai mult de ei.

5. Intotdeauna faci asa!

Este un mesaj negativ care nu inseamna decat ca, de fapt, niciodata nu se va schimba si niciodata nu invata nimic din greselile pe care le repeta la nesfarsit! Nici un barbat nu vrea sa auda asa ceva! Mai ales daca te referi la chestiuni vechi de 20 de ani, care nu-si au rostul in nici o discutie prezenta.



Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook