27 de morți la clubul COLECTIV din București. Martorii la incendiul din Club Colectiv au VORBIT - VIDEO

 

27 de persoane au murit și 146 au fost rănite în urma unui incendiu produs vineri seara, 30 octombrie, la un spectacol în club Colectiv , din București.

 

 ”Au aprins două lumânări ca de tort. Două s-au stins normal, iar de la celelalte două s-a aprins tavanul. A fost o vâlvătaie enormă. A ars tot tavanul. Am simțit o căldură enormă. Ne-am călcat în picioare”, a spus un martor.

 

Focul a pornit de la niște artificii și s-a extins pe stâlpii clubului, după care a luat foc totul. Ușa de evacuare era doar una singură deschisă. S-au călcat în picioare și au spart ușa. În 20 de minute a venit primul echipaj de poliție și după aceea au venit pompierii. Pompierii au intrat cu măștile de oxigen înăuntru și apoi au tras mașinile în curtea respectivilor.

 

Explozie nu a fost pentru că muream cu toții. A ars ca o torță în mai puțin de 2 secunde, s-a extins până la tavan și a început prăpădul. Cei care aparțineau clubului nu știau să acorde primul ajutor și nu au deconectat de la rețea curentul”, a mai spus un martor.



 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta, dar până atunci procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, aflat la locul incendiului, a declarat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, iar principala ipoteză de lucru ar fi incendiul,i nu explozia așa cum s-a crezut inițial.

 

Procurorii au ridicat probe de la club și înregistrările video care au surprins momentul în care focul a aprins materiale din sala de la Clubul Colectiv în care se desfăşura concertul.

 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Guvern la ora 7.00, că la acest moment sunt 146 de persoane internate.

 

Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi medicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar, anunță Mediafax.

 

Arafat a precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate. 

Comentarii Facebook