10 sfaturi pentru a avea o inimă sănătoasă


Inima stă la baza funcționării întregului corp omenesc, iar menținerea acesteia într-o formă cât mai bună este un lucru esențial pentru sănătatea noastră.

Pentru a asigura o bună funționare a inimii există 10 pași simplii ce trebuie urmați zi de zi pentru a te putea bucura în continuare de micile plăceri ale vieții.

1. Mergeți 10 minute pe zi.În cazul în care nu sunteți o persoană sportivă o scurtă plimbare va avea beneficii extraordinare asupra tonusului muscular general. Mai târziu puteți mări fie distanța fie timpul de plimbare. Nu peste multă vreme vă veți trezi alergând pe distanțe din ce în ce mai lungi.
 
2. Ridicați brațele fie cu gantere uțoare sau cu două carți mai groase. Chiar dacă nu pare cine știe ce mușchii brațelor voastre se vor întări considerabil. În momentul în care mișcările se vor dovedi floare la ureche este timpul fie să măriți greutatea fie chiar să mergeti la o sală de forță.
 
3. Adaugati un fruct sau o legumă meniului vostru zilnic. Pe lângă gustul extraordinar atât fructele cât și legumele sunt mult mai ieftine decât carnea, și în același timp, au efecte extraordinare.
 
4. Transformă micul dejun în cea mai importantă masă a zilei. Începeți cu fructe, cereale integrale, precum terci de ovăz, fulgi de tărâțe sau pâine integrală.


CItește mai multe pe sfatulparinților.ro

Comentarii Facebook