10% dintre romani vor pierde ajutorul de incalzire. Este vorba de cei cu masini de peste 1.600 de cmc si cu case de vacanta

Guvernul a modificat in sedinta de luni conditiile de acordare a ajutorului de incalzire.

 

Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botis, a precizat ca a fost mentinuta prevederea potrivit careia vor beneficia de aceasta forma de ajutor familiile si persoanele singure ale caror venituri lunare sunt mai mici de 615 lei pentru fiecare membru al familiei, cuantumul ajutorului fiind diferentiat in functie de treptele de venit. Potrivit noilor reglementari, nu vor mai primi ajutor familiile si persoanele singure care, desi au venituri mici, au in proprietate unele mijloace precum microbuz, autobuz, autoturisme care depasesc 1.600 cmc sau case de vacanta.

 

"Din evaluarile facute pana la aceasta data am constatat ca peste 10% din familii ar putea sa nu se incadreze in aceste noi teste de evaluare si testari de venituri", a declarat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

 

Sustinerea programului social implica costuri de 900 de milioane de lei pentru sezonul rece. Ministrul sustine ca de aceste ajutoare au beneficiat 3,2 milioane de familii si persoane singure.

Comentarii Facebook