"Perle" de la BAC: "Iorgu de la Sadagora nu are stofa de amorez, ca in loc sa-si apere tipa, el fuge de barba-su!"


Perlele pe care tinerii le scriu in lucrarile de la Bacalaureat nu inceteaza sa ne surprinda. Absolventii clasei a XII -a au luat-o pe aratura si in acest an si au "brodat" pe marginea operelor lui Alecsandri sau Creanga.

Tinerii au folosit limbajul strazii si au inventat pe rupte pentru a nu preda foile de examen albe.

"Cand ai gagica maritata, trebuie sa o aperi musai, nu sa-ti pui coada pe spinare", a scris unul dintre tineri, care a trebuit sa analizeze un fragment din comedia  "Iorgu de la Sadagora" de Vasile Alecsandri.

"Iorgu de la Sadagora nu are stofa de amorez, ca în loc sa-si apere tipa, el fuge de barba-su!", a scris altul.

In eseul pe care trebuiau sa il scrie pornind de la proverbul "Fapta buna il lauda pe om", elevii au venit cu interpretari proprii.

"E bine sa faci fapte bune, dar nici prea multe bune sa nu fie, ca pe urma o sa fii luat de prost si asta-i cam nasol".

Nici la basmul cult nu au excelat. Ba mai mult, lucrarile elevilor au starnit zambetele profesorilor.

"Personajul principal din basm a fost alb la început, dar s-a facut negru de suparare, ca l-a prins Spanu si l-a bagat într-o fantana de unde a iesit decat ametit si rob".

"Prietenii lui Harapi Albi erau inalti de ajungeau pana la soare si luna, iar apoi se faceau la loc mai mici si vorbeau cu tovarasul lor care statea la sol".

Perlele se vor reflecta in notele pe care tinerii le vor vedea duminica la afisarea rezultatelor de la BAC. Profesorii spun ca elevii sunt tot mai slab pregatiti.

Comentarii Facebook