Vineri 27 Ianuarie

Un restaurant din Cluj-Napoca prepară friptura timp de 12 ore: „Totul se afumă cu diverse arome”


Clujul a devenit în ultimii ani raiul gurmanzilor, în special datorită multiculturalitaţii de aici, dar şi a dezvoltării oraşului. Aşa se face că restaurante mai mari sau mai mici de aici au ajuns să fie tot mai apreciate şi chiar premiate la nivel mondial. Şi mulţi clienţi vin în oraşul de pe Someşul Mic doar pentru a lua masa la restaurant.

Într-un restaurant slow food din Cluj-Napoca s-a deschis în urmă cu doar câteva luni, dar nu duce lipsă de clienţi. Nu e vorba de norocul începătorului, ci de preparatele din meniu, gătite întru-un fel aparte. „Nu vorbim de prăjire prin ulei. Totul se afumă cu diverse arome, precum măr, păr, prun”, declară proprietarul localului. 

Este exact opusul fastfood-ului

Vedeta restaurantului, sau am putea spune mâna dreaptă a bucătarului, este un smoker adus tocmai din Texas şi care a costat 20.000 dolari. Prepararea unei fripturi poate dura chiar şi 12 ore, dar gătirea lenta, doar cu aburul şi fumul din interior fac ca preparatul să îşi păstreze toate caracterisiticile şi să capete un gust aparte.

Pe o altă stradă din Cluj, ceva mai central, găsim unul dintre cele mai vrchi restaurante cu specific vegan din Transilvania. Este deja o atracţie pentru cei care au adoptat acest stil alimentar. „Poate fi şi un element al turismului deoarece foarte mulţi străini optează să frecventeze acest loc datorită specificului vegetarian, dar şi al preparatelor, meniurilor sezoniere, cu ingrediente locale. Noi ajutăm şi încurajăm producătorii locali”, declară managerul localului, potrivit Obervator. 

Clujul a devenit în ultimii ani o atracţie pentru iubitorii de mâncare. Iar multe dintre restaurantele de aici au ajuns să fie premiate la nivel mondial.


Sondaj de opinie

Cluj-Napoca mai este un oraș ieftin?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook