Rețetă inedită de borș de perișoare din carne de curcan, cu care îi poți impresiona pe cei dragi la masa în familie


Borșul de perișoare din carne de curcan este un preparat similar ciorbei, având în vedere că sunt doar câteva ingrediente diferite în componență. Iată o rețetă inedită pentru borșul de perișoare, care este apreciată și de cei mai mari gurmanzi.

Borșul adăugat în mâncare este, de fapt, o zeamă acră preparată din tărâțe de grâu sau de secară. Mai mult decât atât, în bucătăria românească, termenul „borș” se folosește și pentru a denumi ciorba acrită cu această zeamă.

Ingrediente

  • 3 morcovi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 păstârnac;
  • 1⁄2 țelină;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 1 frunză de dafin;
  • 1 l borș;
  • 2 legături de leuștean;
  • 3 l apă;
  • 60 g unt;
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui;
  • 200 g roșii cherry (sau roșii tocate în suc propriu).

Pentru perișoare

  • 500 g carne tocată de curcan;
  • 1 ou;
  • 3 linguri de orez;
  • 3 fire de ceapă verde;
  • 1 legătură de mărar;
  • Cimbru;
  • Sare;
  • Piper.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețeta este nevoie ca toate ingredientele menționate mai sus să fie la îndemână. Astfel, se începe prin a a amesteca toate toate ingredientele pentru perișoare într-un castron.

Dacă amestecul este prea compact, adăugați treptat câte o lingură de apă rece, cât să se poată modela mai ușor bucățile din carne.

Mai apoi, se taie legumele în cubulețe și se înăbușesc pentru 10 minute în amestecul de unt topit și ulei. Pentru următorul pas trebuie să adăugate apa, sarea și dafinul, iar mai apoi se lasă să fiarbă vreme de 15 minute, acoperit. Ulterior, separat, se pune borșul la fiert.

A nu se uita să se adauge roșiile și ardeiul gras, în supa de legume, după care trebuie lăsate la fiert vreme de 10 minute.

Apoi, puneți perișoarele formate și lăsăți să fiarbă acoperit, pe foc mediu, pentru un timp de aproximativ 25 de minute. Însă, dacă lichidul scade, mai completați cu apă fiartă.

Așadar, în final, dacă orezul este fiert, turnați borșul fiert în prealabil și lăsați să dea un clocot împreună. La final, după ce preparatul este gata, puteți adăuga leșteanul, după gust.

Sursa FOTO: YouTube/Arome in Bucate

Comentarii Facebook