Omletă pufoasă cu brânză! Rețeta unui mic dejun perfect


Cei care vor să pregătească un mic dejun rapid și delicios pot opta pentru o omletă pufoasă cu brânză.

Ingrediente:

- 3 ouă

- 50g brânză (poți folosi brânză de vaci, brânză de capră, brânză feta sau orice alt tip de brânză pe care îl preferi)

- 2 lingurițe de unt sau ulei de măsline

- sare și piper după gust

- opțional: ierburi proaspete (de exemplu, pătrunjel sau cimbru) pentru aromă

Cum se prepară

Sparge ouăle într-un bol și bate-le energic cu o furculiță sau un tel. Adaugă sare și piper după gust. Tăie brânza în bucăți mici și răzuiește-o. Încălzește o tigaie la foc mediu și adaugă untul sau uleiul.

Când untul sau uleiul sunt încălzite, toarnă ouăle bătute în tigaie. Lasă ouăle să se coacă ușor pe marginea tigăii, apoi utilizează o spatulă pentru a trage marginea coagulată către centrul tigăii, permițând ouălor necoapte să se scurgă în jur.

După ce ouăle sunt în mare parte coapte, presară uniform brânza tăiată sau răzuită peste suprafața omletei. Folosește o spatulă pentru a plia omleta pe jumătate, astfel încât să acoperi brânza. Așază omleta pe un platou și servește-o caldă. Poți decora cu ierburi proaspete, dacă dorești.

Această rețetă este destul de simplă și o poți personaliza adăugând diferite legume sau alte ingrediente pe care le preferi în omletă. Poftă bună!

Comentarii Facebook