Reacția savuroasă a unui african, după ce a văzut obiceiurile românilor: „Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă” - VIDEO


Un african care locuiește în România a avut un șoc cultural atunci când a ajuns pentru prima dată în țara noastră. 

Acesta a povestit totul într-un clip de pe tiktok, evidențiind principalele diferențe dintre România și Africa.

„Un șoc pentru mine a fost afecțiunea în public. Dumnezeule, prima oară m-am gândit ”Ce se întâmplă aici? De ce toți oamenii se sărută în locuri publice?”. Pe parcurs am realizat că în România e normal. Deci, dacă aveți de gând să veniți aici, să luați aminte că afecțiunea în public este un lucru normal în România”, a povestit tânărul.

Un alt lucru care l-a șocat pe bărbat a fost faptul că femeile fumează în țara noastră. 

„Al doilea șoc a fost să văd femei fumând. Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal”, a mai povestit tânărul din Africa, potrivit România TV.

Un alt aspect ciudat pentru african, odată ajuns în țara noastră este faptul că românii nu sunt extrem de apropiați cu vecinii.

„Un alt șoc,  a fost când am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor ”bună dimineața”, reacționează ca și cum i-ai deranjat. De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă ”ce mai faci?”. E normal aici, în România, să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut”, a relatat bărbatul.

De asemenea, tânărului i-a părut foarte ciudat că românii mănâncă în public, lucru rar întâlnit în Africa.

Comentarii Facebook