O mai știți pe ucraineanca ce a primit 200 de lei într-o benzinărie din Brașov? Cu ce se ocupă Yulia Chernitskaya de când a venit în România


Yulia Chernitskaya, profesoara de fitness ucraineană care a devenit celebră după ce a primit 200 de lei într-o benzinărie din România, spune că ar vrea să-l caute pe bărbatul care i-a oferit acea sumă, pentru a i-o returna.

Citește și: Postarea unei mămici cu patru copii din Ucraina, dintr-o benzinărie din România: Mi-a oferit 200 de lei, deși avea o mașină veche. Am început să plâng!

Yulia Chernitskaya a plecat din Kiev în 5 martie, împinsă de ceea ce se întâmplă la ea în țară, a venit în România împreună cu cele patru fete pe care le are. Inițial a stat în localitatea Moieciu, dar împinsă de nevoia unui loc de muncă pentru a se putea susține, atât pe ea cât și pe fetele ei, financiar, ucraineanca s-a mutat la București. Ulterior profesoara de fitness a decis să se stabilească o perioadă lângă Brașov unde și-a găsit un loc de muncă. Femeia a devenit astfel instructoare la un centru de fitness din Brașov. 

fitness mama 2.jpg

De ce a acceptat cei 200 de lei de la bătrânul din benzinărie

Yulia Chernitskaya a dezvăluit motivul pentru care a acceptat cei 200 de lei în benzinărie, spunând că ea credea că „dacă românii îți oferă ajutor și îi refuzi, se simt ofensați”. 

Nu m-am gândit niciodată că gestul meu de recunoștință față de un om bun va da naștere unei astfel de reacții în România. Acel om a făcut ceva care m-a luat cu totul prin surprindere, nimeni nu mi-a dat vreodată bani pe stradă. M-am simțit jenată și rușinată, pe de o parte, dar am avut și un sentiment de recunoștință care pur și simplu m-a copleștit”, a relatat Chernitskaya într-un interviu pentru fanatik.ro.

fitness mama  3.jpg

Acel om nici măcar nu mi-a spus numele lui, a făcut acel gest din adâncul inimii lui și pur și simplu nu a știut că va fi judecat de atâția oameni. Nici eu nu m-am gândit la asta, la acea vreme. Aș vrea să-l întâlnesc din nou, să-i mulțumesc și să le arăt copiilor că gestul său a fost unul sincer de susținere pentru Ucraina”, a mai spus aceasta.

El a văzut că sunt bine îmbărcată, că nu conduc cea mai ieftină mașină, dar nu s-a gândit la asta. Așa că m-a emoționat. Aș vrea să-i returnez banii și chiar ceva peste, dar nu cred că-i va lua. Așa sunt românii, din câte am remarcat: dacă îți oferă ajutor și îi refuzi, se simt ofensați. Poate mă înșel, dar asta este senzația pe care mi-au lăsat-o”, a încheiat femeia.

Yulia Chernitskaya, antrenoare de fitness și mamă a patru fete

Yulia Chernitskaya este originară din Odessa și mamă a patru copii. Ea este profesoară de fitness și, în momentul începerii bombardamentelor, se afla la Kiev, oraș în care locuiește alături de cele patru fetițe. Aceasta are un site, numit Fitness Mama, cu programe de nutriție pentru slăbit. De asemenea, ea este și antrenor individual. Ucraineanca se declară mulțumită de țara noastră și spune că se simte „ca acasă” în România.

fitness mama 4.jpg

Comentarii Facebook