Joi 9 Februarie

Limbajul corpului la interviul de angajare. Specialiştii dezvăluie cum putem obţine jobul dorit dintr-un simplu gest


Indiciile non-verbale sunt la fel de puternice și, uneori mult mai vizibile decât cuvintele pe care le rostești. Indiferent dacă interviul este virtual sau față în față, limbajul corpului joacă un rol esențial în a te ajuta să treci la următoarea rundă de interviuri. Cercetătorii au stabilit că peste 90% din mesajul pe care dorim să îl comunicăm unei persoane este transmis prin elemente nonverbale. 

Aşadar, atitudinea, gesturile, postura, poziţia și expresiile noastre ne pot ajuta sau împiedica să obţinem un loc de muncă. Specialiştii au transmis câteva sfaturi cu ajutorul cărora putem să folosim comunicarea nonverbală în avantajul nostru.

Nu ar trebui să stăm picior peste picior. Nu este o poziţie care să te ajute în timpul unui interviu, trebuie să evităm poziţiile prea relaxate. Mâinile trebuie să fie păstrate într-o poziţie cât mai naturală. Nu trebuie să faceți multe gesturi, astfel încât să atrageţi atenţia de la ceea ce spuneţi", a spus consultantul în media și comunicare, Mihai Crăciun.

 În ceea ce priveşte încrederea în sine, expertul a venit cu câteva ponturi. 

Înainte de a pleca spre interviu, ar trebui în primul rând să adoptăm o poziţie de încredere, care să ne ofere nouă încredere - o poziţie de conducere. Dacă avem o masă, putem să ne ridicăm şi să ne punem mâinile ca într-o şedinţă importantă, cum face şeful. Astea sunt lucrurile pe care trebuie să le faci ca să prinzi încredere", a explicat el. 

Ce trebuie să faci la finalul interviului

La fel de importante sunt tonul vocii şi privirea. Încercaţi, pe cât posibil, să vă uitaţi în permanenţă în ochii angajatorului. Astfel, vă arătaţi interesaţi de ceea ce spune. Încercaţi să menţineţi şi un ton al vocii similar cu al lui. Va fi mai atent la ceea ce aveţi de spus. 

Ar trebui să întinzi mâna la final, să zâmbeşti, să-i mulţumeşti, să-i spui pe numele mic şi să pleci. Deci tu ești cel care iniţiază asta", a mai spus Mihai Crăciun, pentru Observator.

Comentarii Facebook