Îngrijirea pielii pe timp de vară. Ce putem face pentru un bronz uniform de durată


Timpul petrecut în aer liber, la soare, contribuie enorm la farmecul verii. Expunerea la soare nu doar menține un nivel optim de vitamina D, ci și poate contribui la obținerea unui bronz uniform și sănătos. Există însă anumite reguli pentru expunerea la soare, pe care dermatologii le recomandă clienților.

Să evităm expunerea excesivă la soare. Uneori ne dorim un pic de bronz. În primul rând, ar trebui să fim pregătiți cu un oarecare grad de fotoprotecție, adică să folosim cremele. Arhicunoscute creme cu factor de protecție solară. Dar, pe lângă asta, ar trebui să fim conștienți că există în rutina noastră anumite produse care pot fi fotosensibilizante, adică le folosim, sunt minunate, dar în momentul în care vrem să ne expunem la soare pot să ne creeze niște reacții adverse. Și atunci ar trebui să scoatem din rutina noastră atunci când vrem să stăm un pic la soare. Printre produsele astea sunt cele folosite în scop antiaging sau pentru acnee, depigmentare a feței, explică dermatologul Anca Pavelescu.

Tot ce înseamnă acizi alfa-hidroxiaciz, beta-hidroxiacizi, sunt minunate în sezonul rece. Sunt minunate când avem o fotoprotecție foarte strictă, dar nu sunt recomandate când vrem să stăm la soare. Primul pas ar fi să scoatem produsele care pot interacționa în mod negativ cu expunerea la soare. Ar trebui să fim conștienți că sunt anumite probleme dermatologice care se accentuează în momentul în care stăm la soare, de la patologii grave, precum lupus eritematos și alte afecțiuni autoimune, până la cele banale, precum dermatită seboreică, scrie Antena 3.

Cum ne pregătim pielea înainte de expunerea la soare

Este important să ne pregătim pielea în sensul de a o exfolia şi hidrata, pentru a prinde bronz cât mai uniform. Pentru a avea un bronz cât mai îndelungat, trebuie să fim atenți ca dușurile să fie făcute cu produse foarte hidratante, practic să nu uscăm noi pielea, care oricum se usucă din cauza expunerii la soare. Să folosim constant creme cu factor de protecţie, creme foarte hidratante, foarte emoliente, care previn cumva exfolierea aia induse de de soare. 

Dacă am exagerat, bineînțeles că sunt produsele atent gândite și special gândite după soare, care sunt calmante, sunt hidratante, conțin anumite produse și principii anti-antioxidante care protejează și previn foto-îmbătrânirea indusă de soare. 

Potosensibilizant înseamnă că pot aparea reacții adverse în momentul în care stăm la soare, să ne roșim, să ne ardem mai repede, să ne pătăm. Și în categoria medicație fotosensibilizantă intră chiar medicamente folosite destul de frecvent, anumite antibiotice antimicotice, anumite produse pentru diabet și pentru hipertensiune arterială. Deci, trebuie verificat un pic dacă luăm genul ăsta de medicație și atunci. Chiar ne e interzisă expunerea la soare.

Acum ceva timp erau mult mai puține opțiuni. Iaurtul, de exemplu, poate da un efect răcoritor, hidratant şi calmant. Lactatele de tip iaurt erau minunate, dar acum pentru o arsură ușoară solară, indicat este să folosim produsele după soare, care ne ajută mult mai mult decât iaurtul.

Comentarii Facebook