Fenomen astronomic inedit: Luna Buck. Când va putea fi admirată Superluna din 2022


În această lună, vom avea şansa de a surprinde o privelişte a celei mai mari Superluni din anul 2022, numită şi Superluna Buck. Aceasta va atinge punctul cel mai plin miercuri, 13 iulie.

Luna Buck a fost numită de triburile Algonquin pentru că luna iulie este momentul în care tinerii cerbi buck îşi arată de obicei coarnele înmugurite. Luna plină din iulie a fost cunoscută şi sub alte nume, inclusiv Luna Tunetului, din cauza furtunilor sezoniere care au loc de-a lungul lunii iulie. Indiferent de denumire, următoarea Lună plină este cea mai mare din acest an, potrivit BGR.

Superluna va fi vizibilă pe cer atunci când va atinge punctul cel mai plin miercuri, 13 iulie. NASA spune că Luna va apărea plină timp de aproximativ trei zile. Această plenitudine va începe marţi dimineaţa devreme şi va dura până vineri dimineaţa.

Cum putem vedea Superluna Buck

Oricine îşi doreşte şansa de a vedea cea mai mare Superlună din 2022, tot ce trebuie să facă este să iasă afară miercuri după-amiază. Veţi putea vedea Luna cel mai bine când aceasta va răsări în funcţie de locaţia în care vă aflaţi. Acest lucru se întâmplă de obicei cu aproximativ 90 de minute înainte ca Soarele să apună. Cu toate acestea, se va întâmpla puţin mai târziu, pe măsură ce nopţile trec.

Fiind cea mai mare Superlună din 2022, Luna Busk este mai mult decât o altă Lună plină. Practic, este cea mai plină şi cea mai mare Lună care poate fi văzută în acest an. Termenul de „superlună" a apărut pentru prima dată în 1979.


Comentarii Facebook