Sambata 26 Octombrie

Este ”Bună ziua” cel mai frumos cartier al Clujului? VIDEO SPECTACULOS din dronă


Clădiri moderne, ansabluri rezidențiale pline de culoare dar și mult spațiu verde (cel puțin deocamdată) sunt caracteristicile cartierului din Sudul Clujului.

Construit aproape integral in ultimii 30 de ani, Cartierul Bună Ziua a avut pentru mult timp diferite probleme legate de utilități care nu funcționau corect, de drumuri prea mici față de dezvoltarea zonei dar mai ales legate de faptul că se construia în permanență si zona era un etern șantier cu problemele specifice (noroi, gălăgie, trafic blocat).

In ultimii ani, după finalizarea majorității construcțiilor de pe strada cu același nume, modernizarea străzii și introducerea de noi mijloace de transport in comun, zona a crescut foarte mult ca aspect dar și ca atractivitate.

Conform unui studiu făcut în luna mai 2024 de imobiliare.ro, Sopor și Bună Ziua sunt cartierele cu cele mai prețuri la locuințe din Cluj-Napoca, apartamentele de aici având chiar prețuri mai mari decât cele din Centru.

preturi buna ziua.JPG

Un video spectaculos făcut din dronă de un clujean pare să confirme prin imagini că Bună Ziua este, probabil, cel mai frumos cartier din Cluj-Napoca, la acest moment. Filmarea se concentreaza mai mult asupra străzilor Mihai Românul și Măceșului, dar in perspectivă se remarcă și panorama din Becaș si toată zona verde din Sud. 

În acest video captivant, filmat într-o zi însorită din săptămâna aceasta, cartierul Buna Ziua își dezvăluie frumusețea și diversitatea. Pe fundalul unui cer senin și al unui soare strălucitor, se conturează o panoramă plină de viață și culoare.

Casele cochete, cu arhitecturi variate, se aliniază de-a lungul străzilor drepte. Printre ele se înalță blocuri moderne, ale căror fațade recent construite strălucesc în lumina blândă a primăverii. Aceste clădiri oferă o imagine clară a dezvoltării urbane rapide din această zonă a orașului.

Pe măsură ce camera se îndreaptă spre marginea cartierului, peisajul începe să se transforme. Verdele intens al vegetației, amplificat de lumina puternică a soarelui, domină priveliștea. Multe spații verzi se întind generos, oferind locuitorilor un refugiu liniștit departe de agitația urbană. Copacii înverziți și florile de primăvară adaugă un farmec aparte, creând un tablou viu și pitoresc.

Acest video surprinde nu doar dezvoltarea modernă a cartierului Buna Ziua, ci și frumusețea naturală care înconjoară această zonă. Contrastul dintre clădirile urbane și spațiile verzi ilustrează armonia dintre dezvoltarea urbanistică și respectul pentru natură, caracteristică esențială a unui cartier dinamic și în plină expansiune, un exemplu de echilibru între modernitate și natură, oferind locuitorilor săi nu doar confortul vieții urbane, ci și beneficiile unui mediu natural generos și revitalizant.


Comentarii Facebook