Vineri 7 Octombrie

Dan Chișu a refuzat constant să își recunoască fiul: ”Nu pot să recunosc un copil venit din senin”


Regizorul Dan Chișu a refuzat constant să își recunoască fiul, născut în urma unei relații cu superba Manuela Hărăbor. Copilul a fost diagnosticat cu autism.

Relația mea cu Manuela a fost o relație temporară. Era în perioada în care am plecat din țară și am avut o poveste absolut extraordinară într-o vară, la mare. Ea era căsătorită atunci! Știu doar câteva lucruri. Că ea nu a fost foarte sinceră și mai știu că soțul ei o iubea foarte, foarte tare. Nu pot să judec problema ei, pentru că n-am discutat-o niciodată. Eu eram un pasager. M-am simțit destul de vinovat atunci de ce mi s-a întâmplat, dar, nefiind în țară, aveam o justificare și spun sincer că nu mi-am imaginat că o femeie care e căsătorită poate să meargă atât de departe, deși mai târziu am înțeles că erau în separare, despărțire, amănunte care oricum nu contează”,  spune Chișu. 

Relația dintre mine și Manuela a continuat sporadic, absolut sporadic, n-a fost niciun fel de proiect serios. N-am locuit împreună, n-am avut planuri să ne căsătorim, nici să avem ceva în comun… Ne plăceam, ne întâlneam, ne iubeam și asta era! La un moment dat, după o întâlnire pe care o avusesem cândva, undeva… în noiembrie, nu știu, m-a anunțat că este însărcinată și că va naște un copil. În septembrie m-a anunțat: «Ești tată și… ai un băiat».

Ea a luat o decizie unilaterală, după care mi-a dat telefon și mi-a spus: «Am un copil pe care vreau să-l cresc singură. N-ai niciun fel de obligație. Am vrut eu să fac un copil cu tine». Eu am întrebat-o: «Manuela, tu ai avut certitudinea acestui lucru?» și mi-a spus «Da! Este certitudinea mea».

Deși și ea știe, și eu știu că ea nu a întreținut în acea perioadă relații numai cu mine!”, a declarat Dan Chișu. 

Problema s-a pus la un moment dat, dar i-am spus: «Nu pot să recunosc un copil care a venit din senin»… Așa aș putea să dau un anunț: «Mai sunt fete care doresc să recunosc copii?», haideți să dau o listă, că dacă tot cred pe toată lumea care spune: «Am avut o noapte cu ține, haide să-mi recunoști copilul…».

Nu se poate așa ceva! Ea s-a recăsătorit, copilul a plecat în străinătate, s-a întors în țară. M-am detașat de această problemă, pentru că nici nu vreau să cred că m-aș putea implica în vreun fel… Mai ales că îmi doresc foarte tare un copil. Dar îmi doresc un copil pe care să-l fac prin propria mea voință. Nu vreau să fac copii la întâmplare!”, a declarat Dan Chișu pentru revista Tango.

Manuela Hărăbor nu e supărată pe Dan Chișu.

Da, eram casatorita, dar in prima zi in care m-am intalnit cu Dan, m-am mutat înapoi de la soțul meu la mama. N-am putut divorta imediat, așa cum doream, pentru ca în ’90 nimeni nu se ocupa la tribunale de divorțuri. Am luat hotărârea de a face un copil cu un bărbat pe care-l iubeam foarte mult la ora respectivă și nu cred ca am făcut nimic rău.

Eu iert foarte ușor. Mă supăr ușor, sunt ca un foc de paie. Nu țin ranchiună și supărare cu nimeni. Da, l-am iertat de mult, așa cum am iertat pe oricine”, mărturisește ea. 

Manuela Hărăbor l-a dat în judecată pe Dan Chișu, iar instanța i-a dat dreptate în 2021. Regizorul Dan Chişu a pierdut lupta în instanţă şi trebuie să achite lunar 3.000 de lei pentru a contribui la întreţinerea fiului pe care îl are cu Manuela Hărăbor, diagnosticat cu autism. Chișu a atacat sentința, dar a pierdut definitiv. 

Comentarii Facebook