Cum se spală și se usucă blugii manual sau într-o mașină de spălat


Fie că îi purtați în timp ce faceți curat sau pentru o seară distractivă cu prietenii, perechea potrivită de blugi de damă este un must-have pentru aproape orice femeie. Deși denimul este cunoscut pentru că este o țesătură rezistentă, este important să îl îngrijiți corespunzător, astfel încât să reziste mult și să arate grozav. Ghidul nostru vă poate ajuta să aflați elementele de bază despre cum să spălați blugii albaștri, precum și blugii negri, blugii albi și ce să faceți atunci când achiziționați o pereche nouă.

Odată considerați o parte a unei ținute de lucru, blugii sunt acum disponibili într-o gamă largă de stiluri și culori. Deși ar trebui să verificați întotdeauna instrucțiunile de îngrijire înainte de a spăla sau usca blugii, există câțiva pași simpli care se aplică tuturor tipurilor de denim.

1. Spălați-i pe un ciclu normal sau delicat: denimul poate părea o țesătură dură, dar asta nu înseamnă că ar trebui să alegeți un ciclu de spălare intens. În schimb, optați pentru un ciclu normal sau delicat și folosiți apă rece, pentru a evita micșorarea sau decolorarea. Optați pentru un detergent ușor, unul creat special pentru haine închise la culoare, dacă blugii sunt albaștri sau negri.

2. Spălați-i separat și pe dinăuntru: Întoarcerea blugilor pe dinăuntru ajută la protejarea fibrelor din exteriorul blugilor de frecare și expunerea directă la detergent, ceea ce ajută la prevenirea decolorării. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca blugii să își piardă din culoare, mai ales dacă sunt noi. Înainte de a arunca blugii în mașina de spălat, citiți instrucțiunile de îngrijire, pentru a vedea dacă ar trebui să îi spălați separat, cel puțin la început. Dacă trebuie să vă spălați blugii împreuna cu alte haine, încercați să îi spălați cu blugi sau cu haine de culoare similară.

3. Nu îi uscați excesiv: căldura poate micșora, estompa sau îngălbeni denimul și poate provoca daune țesăturilor din denim care conțin spandex sau Lycra. Cel mai bun mod de a usca blugii este prin agățarea lor la aer. Dacă trebuie să folosiți un uscător, selectați un ciclu de căldură scăzută sau nu folosiți deloc căldură și folosiți bile de uscător. Scoateți blugii cât sunt încă puțin umezi, apoi întindeți-i și agățați-i pentru a se termina de uscat.

4. Treceți-i printr-un ciclu de înmuiere: pentru blugii noi sau ușor murdari, puteți folosi ciclul de înmuiere al mașinii de spălat sau îi puteți înmuia manual. Lăsați cada să se umple cu apă, apoi amestecați un detergent delicat pentru țesături închise la culoare. Întoarceți-vă blugii pe dinăuntru și așezați-i în apă - îi puteți plia pentru a se potrivi, dacă este necesar, dar nu îi strângeți. Lăsați blugii să se înmoaie timp de 30-45 de minute, apoi scurgeți apa și lăsați blugii să stea timp de 10 minute în apă curată, pentru a se clăti. Repetați pașii de clătire până când apa este limpede. 

Blugi damă Emag oferte, avem si haine!

Cum să spălați blugi negri, albi și noi

În timp ce instrucțiunile de îngrijire de bază de mai sus se aplică majorității tipurilor de denim la modă astăzi, unele au nevoie de puțină îngrijire suplimentară, pentru a își menține aspectul. 

Cum se spală blugii negri, pentru a preveni decolorarea

Liniile directoare pentru îngrijirea blugilor negri sunt similare cu cele pentru majoritatea denimului de culoare închisă - utilizați un ciclu delicat, cu apă rece, spălați separat sau cu haine negre, întoarceți blugii pe dinăuntru și folosiți un detergent formulat pentru haine închise la culoare. 

Cum se spală blugii albi

Spre deosebire de denimul albastru sau negru, blugii albi sunt mai predispuși la pete. Când vine vorba de spălarea blugilor albi, spălați-i separat sau cu alte haine albe. Folosiți apă rece pentru o pereche ușor murdară și apă caldă pentru cele mai pătate. Pe lângă utilizarea unui ciclu delicat, alegeți o opțiune de clătire suplimentară, pentru a vă asigura că detergentul este complet îndepărtat.

Cum se spală blugii noi, fără a se micșora sau a se estompa

Dacă blugii nu sunt etichetați ca fiind pre-micșorați sau decolorați, este posibil să fi achiziționat „denim brut” - adică denim care nu a fost micșorat sau a cărui vopsea a fost impregnată în timpul fabricației. Acest lucru vă permite să purtați blugii, astfel încât să se muleze pe corpul dvs. și să-și dezvolte propriile modele unice de estompare în timp.

Pentru a preveni micșorarea sau estomparea culorilor, folosiți numai apă rece și spălați-i separat sau cu blugi de culoare similară. Dacă decideți să vă spălați manual blugii noi, nu îi stoarceți. În schimb, pliați-i sau rotiți-i.

Comentarii Facebook