Duminica 28 Aprilie

Cum prelungești durata de viață a bateriei unui telefon. Trucuri utile la care putem apela


Există o mulțime de factori care ar putea reduce din durata de viață a bateriei telefonului tău. Pentru ca bateria telefonului să dureze cât mai mult, specialiștii oferă câteva sfaturi cu ajutorul cărora putem să prelungim durata acesteia.

1. Optează pentru încărcarea telefonului în modul avion sau cu dispozitivul oprit.

Experții recomandă această tehnică deoarece încărcarea bateriei este mult mai rapidă când nu există alte procese, aplicații, conexiuni wifi, apeluri sau mesaje care să consume resurse. Un studiu a arătat că activarea modului avion poate accelera procesul de încărcare cu până la 25%.

2. Alegerea cablului de încărcare este esențială. 

Cablurile de alimentare de proastă calitate și lungi nu sunt deloc avantajoase, asta pentru că acestea au o rezistență mai mare și furnizează mai puțină putere. Asigură-te că adaptorul și cablul sunt compatibile cu modelul smartphone-ului tău. De asemenea, este recomandat să folosești încărcarea la priză în locul unui port USB, cum ar fi cel de la laptop sau mașină.

3. Ia în considerare să scoți husa de protecție a telefonului atunci când îl încarci. 

De obicei, husele rețin căldura în jurul dispozitivului, iar atunci când este conectat la încărcător, temperatura poate crește, ceea ce poate duce la degradarea bateriei telefonului pe termen lung, potrivit experților Heise.

Comentarii Facebook