Cum poți să ai grijă de părul tău iarna. Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului în timpul sezonului rece


Iarna este cel mai dificil anotimp din timpul anului pentru fiecare femeie. Efectele vremii reci și lipsa de nutrienți și vitamine pot afecta în mod direct scalpul. Iarna, părul devine mult mai sensibil, aspru, deshidratat și uscat. Este supus la factorii și influențele externe agresive, de aceea are nevoie de o îngrijire specială cu produse de calitate decât de obicei, pentru a-l păstra mereu sănătos și îngrijit. Sunt multe etape și proceduri benefice pe care le puteți urma pentru îngrijirea părului în această perioadă a anului.

Cum să ai grijă de părul tău iarna

În primul rând, este necesară utilizarea produselor de calitate înaltă și cu acțiune directă asupra părului, cum ar fi: măști hidratante, șampon și balsam cu efecte de hrănire și revitalizare, uleiuri cu efecte calmante, etc. Cele mai bune și benefice produse de curățare și îngrijire a părului le puteți găsi cu siguranță, accesând brandul cunoscut MoroccanOil de pe pagina magazinului online MAKEUP. Aici puteți descoperi și achiziționa o gamă largă de produse pentru toate cerințele și tipurile de păr.

par 2.jpg

Îngrijirea corectă a părului în timpul sezonului rece

Spălați capul cu apă caldă, nu fierbinte

Pentru ca părul să fie sănătos și să nu se deterioreze, este necesar ca în timpul procedurii de curățare să se folosească apă caldă, în nici un caz fierbinte. Apa fierbinte usucă foarte mult părul și scalpul și oferă senzația de deshidratare, după care firele încep să slăbească și să cadă.

Folosiți perii de păr profesionale și pieptănați-vă corect 

Iarna, părul este mai slab și sensibil, din acest motiv, este nevoie de o perie profesională și calitativă, care să nu deterioreze și să traumatizeze structura acestuia. Un aspect important este folosirea corectă a periei de păr, nu doar calitatea. Pieptănați părul începând cu partea de jos, continuând ușor spre rădăcini. Masați ușor scalpul prin mișcări ușoare o dată pe zi. Aceasta va stimula microcirculația sângelui și va asigura hrănirea părului cu substanțe nutritive.

Uscați corect părul

Iarna avem tendința să ne uscăm părul mult mai des decât vara. Din acest motiv, este foarte important să-l uscați doar cu produse de calitate și la temperaturi medii, nu foarte ridicate, pentru a păstra sănătatea acestuia în continuare, fără a afecta structura acestuia.

Îngrijiți părul cu tratamente nutritive

Problema părului uscat este destul de actuală în timpul sezonului rece, prin urmare, acordați mai multă atenție îngrijirii acestuia, folosind diverse tratamente pentru păr, cu formule bogate în colagen, acid hialuronic, vitamina E și pantenol:

  • Colagenul este bogat în aminoacizi, care ajută la regenerarea și revitalizarea structurii părului. Acționează ca un antioxidant, care combate apariția deteriorării foliculilor de păr sau subțierea lui.
  • Acidul hialuronic este un component care ajută la îngrijirea părului și îmbunătățirea aspectului acestuia, la revitalizarea structurii firelor și menținerea echilibrată a nivelului hidric, oferind un aspect neted și bine îngrijit al șuvițelor.
  • Vitamina E este componenta de bază pentru sănătatea și strălucirea părului. Asigură hrănirea, întărirea și creșterea foliculilor de păr, îngrijește scalpul și luptă împotriva mătreții.
  • Pantenolul are rolul de a forma o barieră protectoare împotriva factorilor și influențelor externe și de a asigura mereu hidratarea părului.

Componentele enumerate mai sus se pot găsi cu ușurință în formula șamponului, balsamului, uleiului de păr și măstilor, care sunt concepute special pentru tratamentul părului și au ca scop: regenerarea, revitalizarea, hidratarea, hrănirea părului cu subtanțe nutritive și vitamine și calmarea scalpului.

Pentru un păr sănătos și strălucitor, indiferent de sezon, urmați acești pași simpli, pentru a vă bucura de bucle sănătoase pe tot parcursul anului.


Comentarii Facebook