Cum funcţionează algoritmii Instagram. Cea mai bună oră din zi pentru a posta pe această rețea de socializare


Facebook e istorie pentru generaţia Z. O demonstrează ultimele studii care arată că reţeaua de socializare e detronată de Instagram, Youtube şi TikTok. Cea mai mare provocare pentru tineri este ca o postare să adune mii sau poate milioane de like-uri și vizualizări, iar pentru asta caută orele şi zilele ideale pentru postări.

Şase din zece adolescenţi spun că renunţarea la reţele sociale ar fi o povară pentru ei. Iar în top sunt YouTube, TikTok, Instagram şi Snapchat. Cea mai mare provocare este pentru ei popularitatea maximă a unei postări, respectiv zilele şi orele ideale pentru publicarea conţinutului pe Internet, scrie Observator.

Ora ideală pentru a posta pe Instagram

Conform unei analize a peste 35 de milioane de conturi de Instagram din întreaga lume, cel mai bun moment pentru postări este 6 dimineaţa. Vineri sau duminică ar fi zilele cele mai populare, iar cele mai proaste momente, miercuri între 10:00 și 16.00, ziua, și joi între 9 și 11 seara. Opinia experţilor digitali este că ora ideală nu există. Iar cel mai bun sfat este să îţi cunoşti foarte bine audienţa de pe Instagram.

Dacă audienţa pe care tu o ai stă dimineaţa pe reţele de socializare, la 7, 8, până duce copilul la şcoală, sau e un copil, ce face în autobuz, până ajunge la şcoală. Vine pauza de masă, când lumea mănâncă cu telefonul în faţă, vine seara, când nu mai este dedicată TV 100%, ci scroll pe telefon. Sunt momente cheie de care poţi să ţii cont", explică Marian Hurducaş, expert social media.

Cum funcţionează algoritmii Instagram

Ustensilele digitale ajută la măsurarea momentului în care atenţia urmăritorilor este maximă. 

Toţi algoritmii se bazează în momentul ăsta pe relevanţă, nu pe calitate. Calitatea e ceva subiectiv, nu poţi să o măsori. Dacă este relevant, înseamnă că algoritmul va vedea interes. Dacă e interes, înseamnă că are toate şansele să găsească mai mult conţinut de genul ăla şi să mi-l dea mie", adaugă Marian Hurducaş, expert social media.

Cele mai populare conturi de Instagram au sute de milioane de urmăritori. Cristiano Ronaldo, Messi şi Kylie Jenner ocupă podiumul. În România, Inna are 3,1 milioane de followeri, iar Antonia, Delia şi Andra, peste 2 milioane şi jumătate.

Comentarii Facebook