Crema de mâini: tipuri, compoziție și utilizarea corectă


Pielea mâinilor este zilnic expusă la factorii nocivi ai mediului, care o pot usca și oferi un aspect neîngrijit. Astfel, este necesar să utilizăm produse de îngrijire calitative și eficiente, pentru a îi asigura un aspect sănătos și radiant. Prin urmare, crema de mâini este unul dintre cele mai esențiale produse cosmetice pentru o femeie. Produsele moderne de îngrijire a mâinilor rezolvă o gamă întreagă de probleme, hrănind, hidratând și protejând pielea, oferindu-i un aspect tânăr și bine îngrijit.

BeFunky-collage (14) (1).jpg

Tipuri de cremă de mâini

Crema de protecție formează un film subțire pe piele, care ajută la menținerea unui nivel optim de umiditate în celule și protejează epiderma împotriva contactului apei cu clor, săpun și substanțe chimice. Produsele chimice de uz casnic și spălarea frecventă a mâinilor distrug stratul protector natural, iar o cremă de protecție bună poate preveni acest efect negativ.

Crema nutritivă ajută la regenerarea pielii care și-a pierdut fermitatea și elasticitatea. O astfel de cremă are o textură densă și o compoziție bogată în ingrediente valoroase, ce netezește pielea, făcând-o moale și catifelată.

Crema hidratantă ajută la rezolvarea celei mai importante probleme - saturarea pielii cu umiditate. Această cremă are o textură ușoară, se absoarbe rapid și ușor. Se recomandă utilizarea acesteia de mai multe ori pe zi.

Crema regenerantă este destinată pentru vindecarea epidermei care a fost afectată în mod negativ de factorii nocivi ai mediului. Aceasta va contribui la regenerarea cât mai rapidă și eficientă a pielii, va vindeca rănile. Produsul poate conține, de asemenea, ingrediente liniștitoare care ameliorează inflamația și iritarea în anumite zone ale pielii.

Crema de mâini cu proprietăți anti-îmbătrânire combate rapid modificările de vârstă, cum ar fi ridurile și petele. Aceasta va asigura un aspect tânăr și catifelat pielii.

Crema protectoare de iarnă este foarte grasă și conține substanțe care creează un film protector pe suprafața pielii. Un astfel de produs va proteja împotriva temperaturii scăzute a aerului, a lipsei de umiditate, a vântului puternic și a altor condiții meteorologice nefavorabile pentru piele.

Compoziția cremei de mâini

65-80% din compoziția remediului o constituie apa, iar restul compoziției este alcătuit din ingrediente valoroase, în funcție de scopul produsului.

Așadar, o cremă cu glicerină hidratează și înmoaie, iar un produs cu lanolină hrănește pielea. Grăsimile animale și vegetale ajută la hrănirea și crearea unui film protector pe suprafața pielii. Producătorii folosesc adesea măsline, cătină, ulei de in, ulei de germeni de grâu, jojoba, avocado, cacao.

Vitaminele activează proprietățile protectoare ale pielii, procesele metabolice și capacitatea de regenerare. Cremele anti-îmbătrânire pentru mâini includ adesea vitaminele A și C, cele nutritive conțin vitaminele E și F, iar remediile regenerante conțin de obicei extract de aloe, ceară de albine și pot fi îmbogățite cu ulei de arbore de ceai, care are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

Crema anti-îmbătrânire conține elastină și colagen, menite să mențină elasticitatea pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai uscată, astfel încât acest tip de produs are o compoziție bogată, care include și uleiuri care ajută la restabilirea echilibrului grăsimilor.

De asemenea, este foarte important ca o cremă de zi să conțină un factor de protecție ridicat, deoarece sub influența luminii ultraviolete, pot apărea petele de pigment și ridurile.

Cum se utilizează corect crema de mâini?

Crema de mâini funcționează cel mai bine atunci când este aplicată după tratamentele cu apă. Profesioniștii recomandă să faceți periodic o baie cu sare de mare sau decoct din plante pentru mâini și apoi să aplicați crema.

Pentru a obține efectul dorit, este indicat să folosiți crema de cel puțin 2 ori pe zi. Aplicați cu mișcări ușoare de masaj de la vârful degetelor la încheietura mâinii. Excesul de cremă poate fi îndepărtat cu un prosop de hârtie.

O cremă de mâini aleasă și utilizată corect va îmbunătăți semnificativ starea și aspectul epidermei.

Comentarii Facebook