Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Trucul minune care te va lăsa cu gura căscată


Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Hainele albe se pătează foarte ușor și se îngălbenesc. Nimic nu poate fi mai deranjant, mai ales când e vorba de tricoul tău preferat. Din fericire, există câteva metode pentru a recăpăta albul pur și strălucitor după care tânjim cu toții. Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite?

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite

Unul dintre coșmarurile gospodinelor este îngălbenirea hainelor albe, mai ales dacă acele haine sunt cele preferate și nici nu au fost îmbrăcate de foarte multe ori. Cu toate acestea, după câteva spălări s-au detriorat și s-au îngălbenit. Înțelegem foarte bine această frustrare și ne-am gândit să vă enumerăm câteva metode de a recăpăta culoarea albă și aspectul de nou.

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Bicarbonatul de sodiu

Acest praf miraculos reprezintă soluția magică de a îndepărta petele, dar și de a elimina mirosurile. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu peste detergentul de rufe obișnuit și să speli hainele în mod obișnuit. De asemenea, ai grijă să separi întotdeauna rufele albe de cele colorate.

Acest ingredient are capacitatea de a pătrunde în materialul hainelor și de a elimina petele, fără să afecteze țesătura. În cazul în care te confrunți cu pete extrem de puternice, aplică bicarbonat de sodiu cu puţin suc de lămâie direct pe zonele afectate. Hainele vor căpăta imediat aspectul dorit și te vei bucura mult timp de ele.

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Oțetul alb

Un alt ingredient miraculos este oțetul alb. Acesta îndepărtează imediat petele nedorite și este delicat cu țesătura. Pe lângă albirea rufelor, oțetul albă ajută la califelarea acestora într-un mod simplu și natural. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi o jumătate de cană cu oțet alb distilat peste detergentul de rufe și să selecteazi un ciclu de spălare normal. În cazul în care hainele prezintă pete la nivelul gulerului sau la subraţ, freacă zona afectată cu puţin oţet alb şi lasă-l să acţioneze aproximativ o oră înainte de spălare.

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Apa oxigenată

O altă metodă eficientă este să cureți hainele albe cu apă oxigenată. Avantajul este acela că nu conține înălbitor și nu atacă țesătura. Pentru a obține rezultatele dorite, adaugă o jumătate de cană cu apă oxigenată peste detergentul de rufe obișnuit și selectează un program de spălare obișnuit. De asemenea, o poți pune direct pe zonele afectate pentru rezultate sigure.

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Zeama de lămâie

O altă variantă pentru albirea rufelor este aceea de a le curăța cu zeama de la o lămâie. Aceasta are o acțiune astringentă ce curăță în profunzime materialele, elimină murdăria și lăsă hainele albe, curate și cu un miros deosebit de plăcut. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi câteva felii de lămâie într-o oală plină cu apă și să le fierbi. Apoi, adaugă rufele în apa cu lămâie și lăsă-le o oră înainte de a le spăla ca de obicei rufele în apa cu lămâie și lăsă-le o oră înainte de a le spăla așa cum o faci de obicei.

De asemenea, mai ai varianta de a prepara o soluție din săpun o lingură de sare şi zeama de la două lămâi. În acel amestec pui hainele și le lași timp de o oră. În final, le clătești și le lași să se usuce în mod natural.

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Lapte

La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Dar, da! Laptele poate ajuta la albirea rufelor. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui hainele într-un vas cu lapte și să le lași la înmuiat pentru câteva ore. În final, le speli în mod obișnuit.


Comentarii Facebook