Coca-Cola are un gust mai bun la McDonald’s? Un popular om de știință spune că nu este un mit, deși lanțul internațional de burgeri a negat inițial


Formula specială a băuturii Coca-Cola de la McDonald's a fost mult timp subiectul teoriilor conspirației, iar lanțul internațional de burgeri a încercat să înlăture speculațiile în 2021, când a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care sucul este mai delicios este pentru că filtrează fiecare picătură de apă înainte, scrie New York Post.

Popularul om de știință Abbey Thiel ne împrospătează amintirile, iar răspunsurile nu au nimic de-a face cu teoria conspirației.

„Producătorii de băuturi răcoritoare vor avea de obicei propriul furnizor de apă sau un sistem de filtrare pentru a crește calitatea apei”, a explicat Abbey Thiel.

„Cel mai adesea, clorul este îndepărtat, deoarece poate duce la un gust de „dezinfectant”, duritatea apei va fi ajustată - deoarece afectează aciditatea băuturii, iar fierul va fi îndepărtat pentru a limita defectele de culoare și aromă”, a continuat ea.

La începutul acestui an, postarea de pe rețeaua Reddit „Coca-Cola de la McDonald’s chiar are cel mai bun gust?” a generat dezbateri dacă, într-adevăr, cea mai bună Cola poate fi găsită la McDonald’s sau la Walt Disney World.

O altă distincție esențială este că McDonald’s răcește apa și siropul de Coca-Cola înainte ca acestea să intre în dozator printr-o formulă specială.

„Majoritatea produselor sunt preparate în mod tradițional ca un amestec de sirop plus apă, într-un raport de aproximativ 1 parte de sirop la între 3 și 6 părți apă”, a spus Thiel. „Acest lucru permite prepararea unui lot concentrat de sirop și apoi proporționat cu apă pentru a forma produsul final”.

McDonald’s a subliniat, de asemenea, că dozatoarele sale rămân reci, ceea ce Thiel spune că ajută la menținerea nivelului de carbonatare pentru a menține sucul perfect spumat.

Și în 2014, The New York Times a raportat că Coca-Cola își livrează siropul către McDonald’s în rezervoare de oțel inoxidabil în loc de pungi de plastic, așa cum o face pentru alte restaurante, pentru a asigura prospețimea.

Comentarii Facebook