Cele mai romantice orașe din România. Clujul e printre ele. Iubirea plutește în aer aici


  • Cele mai romantice orașe din România: Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov și București

Iubirea plutește în aer la orice vârstă, iar o escapadă romantică într-un oraș este rețeta perfectă pentru o viață fericită. Probabil că nu toți au chef să plece din țară pentru a trăi o experiență, astfel că am ales câteva orașe din România, care sunt perfecte pentru o escapadă romantică.

Nici nu trebuie să stăm prea mult pe gânduri pentru a alege o vacanță în Brașov, Sibiu, București, Iași și Cluj-Napoca.

Cele mai romantice orașe din România - Brașov

Situat la poalele Muntelui Tâmpa, Brașovul este orașul în care îndrăgostiții pot admira zona medievală, dar și muntele.

Desigur că va trebui să poposiți în Piaţa Sfatului sau la Biserica Neagră, principalele atracţii ale orașului pentru turişti. Cu toate astea, îndrăgostiții care au vizitat zona au mărturisit că tot orașul are un aer misterios care i-a apropiat. De vizitat este și strada Sforii, cea mai mică stradă din Europa. Aici trebuie să îți săruți persoana iubită, pentru că este una dintre cele mai faimoase locații pentru poze.

Cele mai romantice orașe din România - Sibiu

Fostă Capitală culturală Europeană, Sibiul este probabil cel mai romantic oraș, dar în top, culmea, este numai pe locul al doilea. Îndrăgostiții pot vizita clădirile medievale, Podul Minciunilor, cu legendele sale, Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Turnul Sfatului.

Cele mai romantice orașe din România - Bucureşti, micul Paris

Bucureştiul a fost numit demult Micul Paris. Este un oraș fantastic și acum, cu o salbă de parcuri extraordinare, ce merită a fi vizitate și savurate: Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău. Sunt, de asemenea, de văzut și Hanul lui Manuc, Biserica Stavropoleos, precum şi Muzeul Statutului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol.

Centrul vechi cu străzile lui magice are un farmec aparte. 

Cele mai romantice orașe din România - Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș al îndrăgostiților prin excelență. Cei 100.000 de studenți care sunt în Cluj oferă in aer special orașului. Desigur, într-o excursie romantică pot fi vizitate monumentele: Bastionul Croitorilor, Piaţa Unirii sau Grădina Botanică. 

Nu trebuie să lipsească nici un drum pe Dealul Cetățuie, seara, pentru că de sus lucrurile sunt și mai romantice. 

Clujul s-a consacrat deja prin fantasticele lui festivaluri: Untold, Electric Castle, Jazz n the Park, unde mulți tineri și-au găsit jumătatea, conform impact.ro.

Comentarii Facebook