Ce reguli are Tudor Chirilă pentru cei doi băieți ai lui: ,,Cred că un copil trebuie să înțeleagă că sunt consecințe”


Pe lângă cariera de succes, Tudor Chirilă are o viață reușită și pe plan personal.

Artistul trăiește o frumoasă poveste de iubire alături de Iulia Mîzgan, având impreună doi băieți, în vârstă de șase și opt ani.

Recent, cântărețul a vorbit despre felul în care a ales să-și educe copiii și ce reguli le impune acestora. 

,,Încercăm să le arătăm un drum în viață corect, în care să le pese de cei din jurul lor, să fie conștienți de faptul că acțiunile lor au un impact în societate. Încercăm să le spunem că nimic nu se poate face fără repetiție și e un moment bun în care să începem să le spunem lucrul acesta.

În același timp, le spunem că viața trebuie să fie și joc, și creativitate și e OK să îți placă ceea ce faci, și le insuflăm chestia asta cum că nu vor putea fi pe deplin fericiți dacă nu fac ceea ce le place și că trebuie să facă eforturi să descopere ceea ce-și doresc, dar că viața nu e tot timpul roz și că iubirea necondiționată o primesc doar de la părinții lor, iar pentru celelalte trebuie să învețe instrumentele necesare care să-i ajute să relaționeze cu cei din jurul lor.’’, a declarat Tudor Chirilă pentru viva.ro.

Deși este un tată strict atunci când vine vorba de educația băieților, Tudor susține că face acest lucru doar pentru a-i proteja.

 ,,Cred că un copil trebuie să înțeleagă că sunt consecințe, atât pentru faptele bune, cât și pentru cele rele, dar cred că felul în care îi spui unui copil contează. Una e să-i spui: „ai greșit și alta: „ai putea să faci mai bine, mai gândeștete o dată. Îi încurajăm foarte mult să facă lucruri singuri, să încerce – trebuie să urmărești, cumva, independența.”,a adăugat artistul. 

Artistul are reguli extrem de clare atunci când vine vorba despre telefoanele smart. Acesta spune că cei mici nu au telefoane inteligente și nici social media, pentru a nu fi expuși la presiunea de pe rețelele de socializare. 

,,Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor.

În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, întimp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim.”, a spus cântărețul. 


Comentarii Facebook