Ce preţ au decorațiunile și bradul de Crăciun în 2022. „Noua gamă este mai scumpă cu cel putin 20%”


Valul de scumpiri nu a trecut peste tradiționalul brăduț de Crăciun sau de decorațiunile specifice Crăciunului. Preţul pentru unele dintre ele a crescut chiar şi cu 20% faţă de anul trecut. Așa că românii încearcă să găsească soluții alternative. Fie reciclează și refolosesc din anii trecuți, fie cumpără mai puține, iar pentru brazi caută oferte în magazine sau chiar la direcțiile silvice. 

Cu o lună înainte de Crăciun, magazinele deja și-au pregătit ofertele în ceea ce privește decorațiunile pentru sărbători. Doar că, din cauza scumpirilor din ultima vreme, oamenii de gândesc de două ori înainte să cumpere ceva nou

Preţul podoabelor? Sunt cam piperate pentru pensile de astăzi. De cele mai mai multe ori eu le-am păstrat, nu prea îmi place să iau în fiecare an, poate 2, 3 ornamente şi atât”, spune un român. „Eu le vânez pe alea de anul trecut, dar preţurile sunt mai mari decât anul trecut. Noua gamă este mai scumpă cu cel putin 20%”, explică o tânără. 

Coșul de cumpărături pentru ornamentele de Crăciun, mult mai scump față de anii trecuți

Dacă românii optează pentru un brad artificial, care poate fi folosit de mai multe ori, vor plăti în jur de 280 de lei pentru unul de aproximativ 160 cm. Pe lângă brăduț în sine, românii mai cheltuie în medie 300 de lei pentru luminițe, betele, globuri și figurine care vor fi puse în brad cât și prin casă. 

Alternative pentru cei care nu sunt dispuși să scoată sume mari din buzunare

Prețul pentru un brad poate urca și la peste 600 de lei, însă exiztă alternative și pentru cei care nu sunt dispuși să dea atât de mult, respectiv brazii de la Direcțiile Silvice din țară. „Preţurile varianză între 25 de lei, până la 300 de lei, în funcţie de înălţimea acestora”, informează directorul Direcției Silvice Prahova, Gabriel Ciomag, potrivit observator. 

Deocamdată, în piețele din țară nu au apărut brazii de Crăciun. Comercianții anunță însă că prețurile vor fi mai mari decât anii trecuți. 


Comentarii Facebook